Büyükşehir Belediyeleri yasa tasarısı

Büyükşehir Belediyeleri yasa tasarısı -Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, tasarıya karşı vatandaşlar 5 bin imza topladı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili yasa tasarısına karşı 5 bin imza topladı.
     Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe olmayı beklerken, söz konusu yasa tasarısı ile belediyelerinin kapatılacağını öğrendiklerini belirtti.
     Belde olarak kalabilmek için 5 binin üzerinde imza toplayıp, ilgili bakanlığa sunduklarını ifade eden Kuru, şunları kaydetti:
     Mersin ile Adana arasında önemli bir geçiş noktası olan, sınırlarında barındırdığı büyük sanayi kuruluşu ve Çağ Üniversitesi ile gündüz nüfusu 25 bini bulan beldemiz mahalleye dönüştürülmek isteniyor. 2. Dünya Savaşı sırasında Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill görüşmesine ev sahipliği yaparak tarihe geçen Yenice, çok göç aldı ve hızla büyüdü. Geniş bir kesime belediye olarak hizmet ediyoruz. Bu nedenle belediyenin kapanmasına karşıyız.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli:
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyeleri yasa tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER