Büyükşehir Belediyesinden Varsakta imar çalışması

Büyükşehir Belediyesinden Varsakta imar çalışması -Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın: -Varsakta tarım alanı vasfındaki bölgelerin imar sorununu çözdük


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Varsakta tarım alanı vasfındaki bölgelerin imar sorununu çözdüklerini söyledi.
     Varsak kapalı pazaryerinde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akaydın, Varsakın en önemli sıkıntısının imar sorunu olduğunu söyledi.
     Varsakta tarım alanı olması nedeniyle imar geçmeyen bölge olduğuna dikkati çeken Akaydın, bu durumu düzeltmek için çalışma başlattıklarını ve çalışmalar kapsamında bölgede kamu yararı kararı alındığını söyledi.
     Belediye olarak 1/25000lik plan üzerinde çalıştıklarını açıklayan Akaydın, zaman kaybetmemek için 1/5000lik planı da yaptıklarını kaydetti. Bu planları yakında meclise getireceklerini anlatan Akaydın, Vatandaşın konut yapma taleplerinin önü açılıyor. Eskiden tarım alanı olduğu için yapılamayan yatırımlar artık yapılabilecek dedi.
     Varsak Süleyman Demirel Bulvarının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna yeni geçtiğinin altını çizen Akaydın, 2013 yılında bulvarı yeniden düzenleyeceklerini vurguladı. Akaydın, bulvarın asfaltını yenileyeceklerini, kaldırım ve peyzaj düzenlemesi yapacaklarını dile getirdi. Akaydın, bulvardaki çalışmaların tamamlandığında bölgenin çehresinin değişeceğini ifade etti.
     Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımların çoğunluğunu Kepez ilçesine yaptıklarını kaydeden Akaydın, Sakarya Bulvarı, Yeşilırmak Caddesi, turizm yolu, Kırçiceği Caddesinde asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. İnsan odaklı yatırımlar yaptık. Habipler Ağız Diş Sağlığı Merkezini hizmete açtık. Bölgede kadınlara yönelik spor merkezleri ile meslek edindirme kursları açtık diye konuştu.
     Akaydın, bölgenin ulaşım sıkıntısını da çözdüklerini söyledi. Bir vatandaşın sokak hayvanları sorununu hatırlatması üzerine Akaydın, 2013 yılında Kızıllıda 10 bin kapasiteli doğal yaşam parkı oluşturacaklarını, park sayesinde Antalya genelinde sokak hayvanı sorunu kalmayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden Varsakta imar çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER