Büyükşehir Belediyesinin güneş projesine ödül

Büyükşehir Belediyesinin güneş projesine ödül


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin projeleri arasında yer alan Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi Projesi, Turkish International Renawable Energy Conferanceta en iyi proje ödülüne layık görüldü.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması amacıyla tüm dünyada etkin olan GreenPower Konferanslarının Türkiye ayağı olan Turkish International Renawable Energy Conferance ve SolarTurkey oturumlarında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Projeleri Koordinatörlüğünün faaliyete geçirdiği projeler ve belediyenin vizyonu tanıtıldı.
     Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, güneş enerjili klimalı durak ve güneş enerjisiyle aydınlatılan Atatürk Kültür Parkının tanıtımının yapıldığı SolarTurkey Konferansına 32 farklı ülkeden 270 dinleyici katıldı.
     Konferanslar sonrası bu yıl ilki düzenlenen, 4 farklı dalda 46 projenin yarıştığı ödül töreninde Büyükşehir Belediyesi Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, en iyi proje ödülüne layık görüldü. En iyi proje dalında 14 proje içinden birincilik ödülünü alan Temiz Enerji Projeleri Koordinatörü Engin Erarslan, ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydına teslim etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, güneş projelerinin, aldığı ödüllerle ne kadar önemli bir yatırım olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, Uluslararası düzeydeki ödüller, gerçekleştirdiğimiz güneş enerjisi projelerinin dünya genelinde kabul gördüğünün bir kanıtıdır. Global çerçeveden bakıldığında geleceğimizi baştan yaratmalıyız, bunun yolu da doğal kaynaklarla içice yaşamaktan geçiyor. Bu projelerin devamı gelecek dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin güneş projesine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER