Büyükşehir Belediyesi, 3 yılda 3 bin

Büyükşehir Belediyesi, 3 yılda 3 bin çiftçiye eğitim verdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 yılda 3 bin çiftçiye modern tarım yöntemleri konusunda eğitim verdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin köylerin alt ve üst yapı eksikliklerini gidermesinin yanında köy halkının kalkınması için de çaba harcadığı belirtildi.
     Çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarının ürünlerde kaliteyi yükselttiği ifade edilen açıklamada, çiftçilerin tarımsal üretim ve hayvan yetiştiriciliği konusunda eğitildiği bildirildi.
     3 yılda 12 ilçeye bağlı 112 köyde eğitim semineri düzenlendiği, 180 eğitim programında 3 bin çiftçinin bilgilendirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Eğitimlerde çiftçilerin bilgilerini güncellemeleri sağlandı. Ayrıca modern uygulamaları yerinde göstermek için örnek işletmelerde ve eğitim merkezlerinde uygulamalı kurslar düzenlenerek inceleme gezileri düzenlendi. Eğitimlere katılan çiftçilere sertifika verildi.
     Eğitim programları kapsamında çiftçiler İstanbul Manda Birliği, Bursa Alara Fidancılık, Gürsu Tarım Arazileri, Antalya Dalgıçlar Fide, Antalya Kumluca Sera İşletmeleri gibi alanlarda inceleme gezilerine götürüldü. Eğitim süreçlerinde çiftçiler yurt dışında uygulama gezilerine götürülerek modern tarım yöntemlerini yerinde gördüler. Öte ayandan okul ve kahvehanelerde yapılan eğitimlerin yerini de modern eğitim merkezleri almaya başladı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, 3 yılda 3 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER