Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: Gazipaşa Bulvarında ağaç katliamı söz konusu değil


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gazipaşa Bulvarında uygulanan peyzaj düzenleme çalışmaları sırasında ağaç katliamı yapıldığına yönelik iddialar üzerine, Gazipaşa Bulvarında ağaç katliamının söz konusu olmadığını belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aldırmaz, Ziyapaşa Bulvarında uygulanan peyzaj ve asfalt çalışmalarının Gazipaşa ve Atatürk Bulvarında da tekrarlanacağını, buraların da cazibe merkezi haline getirileceğini bildirdi.
     Gazipaşa Bulvarında başlatılan peyzaj düzenleme çalışmalarına yönlik tartışma ve eleştirilerin yersiz olduğunu kaydeden Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Gazipaşa Bulvarı boyunca refüjlerdeki kartopu olarak adlandırılan çalıları ortadan kaldırdık. Özellikle refüjlerde bulunan ağaçların sağlığı için bu mevsimi bekledik. Ağaçların budanması ile başlayan çalışmalar sırasında refüjlerdeki toprak zeminin yarım metre altında asfalt zemin olduğunun farkına varıldı. Bu durum, oradaki ağaçların sağlıklı büyümesine ve kök gelişimine engel olacağı için, özel ağaç sökme araçları kullanılarak, ağaçlar sökülüp geçici olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğünün fidanlığına taşındı. Gazipaşa Bulvarında ağaç katliamı söz konusu değil. Peyzaj çalışmaları sürerken trafik akışına engel olmayan, oradaki görsel güzelliğe uygun olan ağaçlar tekrar yerine dikilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER