Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliğinde Burdurlular Derneği

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliğinde Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Burdurlular Derneği Gecesi düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen Ramazan Şenlikleri devam ediyor. Karaalioğlu Parkı Orta Miradorda düzenlenen şenliklere Antalyalılar ilgi gösteriyor. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Burdurlular Derneği Gecesinde, Burdurlular yöresel gösterileriyle izleyenlere keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.
     Gecede, Teke yöresi oyunları sergilendi, yöresel çalgılar, sipsi ve cura eşliğinde yöresel türkülerden örnekler sunuldu. Şenliklerde temsili kına gecesi de canlandırıldı. Daha sonra yöresel halk oyunları sergilendi. Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Lokman Uysal, böyle bir akşamda kendi yörelerinin kültürünü paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Ramazan şenliklerine Antalyalılar tarafından gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, Antalyada çok sayıda Burdurlu yaşıyor. Böyle etkinliklerle kendi yörelerinin kültür ve sanatını yaşıyorlar dedi.
     Ramazan Şenlikleri kapsamında yarın Yörükler Derneği Gecesi, 3 Ağustos Cuma günü Sunay Akın ile Mahya Işıkları, 4 Ağustos Cumartesi günü ise Eşref Vakti konseri düzenlenecek.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliğinde Burdurlular... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER