Büyükşehir Malatyaya doğru

Büyükşehir Malatyaya doğru -2023 Malatya Vizyonu ve Malatya Platformu önerisi için ortak akıl toplantısı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyanın büyükşehir olması dolayısıyla 2023 Malatya Vizyonu ve Malatya Platformu oluşturulması için ortak akıl toplantısı düzenlendi.
     Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneğinin (BİLSAM) Ramada Altın Kayısı Otelde gerçekleştirdiği toplantıya, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum ve basın kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ile bürokratlar katıldı.
     Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatyanın ve Türkiyenin değişimi açısından ortak akıl toplantısının önemine işaret etti. Kentin büyükşehir statüsüne kavuştuğunu anımsatan Şahin, Malatyanın gelişmesinin, insanların, ailelerin gelişmesi anlamına geldiğini ifade etti.
     BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer de insanları bir araya getirerek, sorunları ortaya koymak, istişarelerle sorunlara çözüm bulmak ve Malatyayı büyükşehire en iyi şekilde hazırlamak amacıyla toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
     Malatya Platformu adı altında 40 daimi üyeli bir platform oluşturulmasını öneren Gezer, kent ve bölgeyle ilgili vizyon geliştirilmesi adına platformun önemine dikkati çekti. Kentin sorunlarını belirleyerek, bunlara çözüm bulunmasını içeren platform çalışmalarıyla başta dezavantajlı grupların yararı gözetilmek üzere çeşitli projeler geliştirilmesinin amaçlandığını dile getiren Gezer, kent hakkında alınan önemli kararların da bu platforma görüşülerek, istişare halinde yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.
     Gezer, platform ve Malatyanın 2023 vizyonuna ilişkin toplantının ilkini sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve bürokratlarla düzenlediklerini, daha sonra siyasi parti temsilcilerini de davet edecekleri toplantılar yapacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Büyükşehir Malatyaya doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER