Büyükşehir Yasasının onaylanması

Büyükşehir Yasasının onaylanması -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Reform niteliğindeki yasayla birlikte artık kırsal bölgelerde de hizmet en üst seviyede verilecek


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasasının onaylanmasına ilişkin, reform niteliğinde yasayla artık o kırsal bölgelerde de hizmetin en üst seviyede verileceğini bildirdi.
     Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, yürürlüğe giren yeni düzenlemenin uzun yıllardan beri atılması beklenen bir adım olduğunu belirterek, şehirlerin çok daha modern bir yapıya kavuşması anlamında bu yasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Hizmetlerle ilgili bütün planlamaların ve üst ölçekli düzenlemelerin ancak il sınırlarının büyükşehir sınırı olmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizen Küçükler, şunları kaydetti:
     Yeni yasa işte buna imkan sağlıyor. Öbür türlü düşünecek olursak, Karaçoban, Karayazı veya Tekman gibi ilçelerimiz mevcut yapıları itibarıyla maalesef gelişemeyecek. Yaygın bir deyimle, ilçelerimizin boyu ne uzanacak, ne de kısalacak. Bu yasayla birlikte artık o kırsal dediğimiz bölgelerde de hizmet en üst seviyede verilmiş olacak. Yani şehir merkezinde yaşayan halkımızın istifade ettiği hangi hizmet varsa, ilçelerde de bu hizmetlerden istifade edilebilmesi sağlanacak.
     Başkan Küçükler, Dolayısıyla sadece merkeziyle değil, tüm ilçeleri ve yerleşim bölgeleriyle modern, yaşanabilir bir şehir oluşturacağız. Kaldı ki bu yasayla elde edilecek kazanımları ilerleyen dönemlerde halkımız da çok yakından müşahede edebilecek ifadelerini kullandı.
     Küçükler, Erzurumdaki ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek, bilgilendirme amacıyla çeşitli ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Büyükşehir Yasasının onaylanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER