Büyüme rakamları açıklandı

Büyüme rakamları açıklandı -AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer: -Avrupa ve dünyadaki büyümeye baktığınız vakit Türkiyenin büyümesini küçümseyemezsiniz


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiyede son 10 yılda büyümede çok önemli başarı hikayeleri yazıldığını bildirdi.
     Koçer, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda büyüme rakamlarını değerlendirdi. Kesintisiz büyümenin önemine dikkat çeken Koçer, Türkiyenin sürekli büyümeyi öngören, dinamik ve genç bir ülke olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin büyümeyi hak ettiğini vurgulayan Koçer, Fren var mı- Evet var. Bu geçen yıl ki yüksek cari açığın neticesinde herkesin bildiği, konuştuğu bir fren. Bugün bu frenin sonuçları konuşuluyor ama frene basıldığı gün o frenin sonuçlarının neler olabileceğini kestirmek mümkün değildi. Bugün yüzde 2,2lik değere baktığımızda Türkiyeyi farklı bir yere, Avrupa ve dünyayı farklı bir yere koyamayız, hepsini bir yere koymalıyız dedi.
     Dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yüzde 2,2lik büyümenin başarı sayılacağını aktaran Koçer, şunları kaydetti:
     Türkiyede son 10 yılda büyümede çok önemli başarı hikayeleri yazıldı. Cari açıktaki 28 milyar doları küçümseyemem. Bu fren yapılmasaydı o zaman nereye gidiyoruz denilirdi, cari açığın yüksek olması tartışılırdı. Bugün fren yapıldı, cari açık rakamını küçümsüyoruz. Avrupa ve dünyadaki büyümeye baktığınız vakit Türkiyenin büyümesini küçümseyemezsiniz. Türkiyenin yüzde 8,8lik büyümesine göre baktığınızda elbette düşük bir rakam ancak dünya ile mukayese ettiğinizde küçümseyemezsiniz.
     Türkiyenin 6,2 ile son 44 yılın en düşük enflasyonunu gördüğünü, bunun da bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Koçer, şöyle devam etti:
     Son bir yılda 1 milyon kişi istihdama katılmıştır. Yüzde 2,2ye rağmen işsizlik rakamlarında yükselme yoktur. Kamu borç stokunun milli gelire oranında büyük başarı elde edildi. Tüm bu parametreler bir arada değerlendirilmeli. Son 44 yılın en düşük enflasyonu, son 11 yılın en düşük işsizliği, elde edilen yüzde 2,2lik büyüme, coğrafyamızda yaşananlar ve küresel ekonomik krizler birlikte değerlendirildiğinde; evet bir mucize var. Her konuyu muhalefet anlayışıyla değerlendirirseniz gerçekleri göremezsiniz.
     Koçer, 2013 yılından umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyüme rakamları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER