Buz hokeyi, üniversiteli oldu

Buz hokeyi, üniversiteli oldu -Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Sunguroğlu: Şampiyonalara artık en az 15 üniversiteli takımın katılıyor olması spora ilginin arttığının göstergesidir. Yani buz hokeyi üniv


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, buz hokeyinin artık üniversiteli olduğunu belirterek, Buz hokeyi önemli takım sporlarından biridir. O yüzden gençlerimizi bu spor vasıtasıyla Türkiyenin geleceğine daha sağlıklı hazırlıyoruz dedi.
     Sunguroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda buz hokeyine ilginin arttığını belirterek, federasyon olarak üniversitelerde okuyan milyonlarca gencin bütün branşlarda spor yapması için hizmet verdiklerini söyledi.
     Branş federasyonlarının da çok güzel çalışmalar yaptığını anlatan Sunguroğlu, şunları kaydetti:
     Türkiye Buz Hokeyi Federasyonumuzun da başarılı çalışmaları var. Özellikle Üniversiadın 2011 yılında Erzurumda yapılması dolasıyla ülkemizde olması, gençler arasında spor branşlarına ilgiyi artırdı. Her geçen gün biraz daha yayılıyor. Eski yıllarda ülkemizde buz hokeyi çok bilinen, katılımlı olan bir spor değildi ama son yıllarda ilgi arttı. Şampiyonalara artık en az 15 üniversiteli takımın katılıyor olması spora ilginin arttığının göstergesidir. Yani buz hokeyi üniversiteli oldu diyebiliriz.
     Tesislerin çoğalmasının buz hokeyine ilgiyi artırdığını ifade eden Sunguroğlu, Biz federasyon olarak üniversite öğrencilerimizi düşünüyoruz. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklarından uzak durabilmesi, sağlıklı olabilmeleri için egzersiz yapmaları şart. Sağlığın birinci kuralı, olmazsa olmazı hareket etmektir diye konuştu.
     Spor yapmayan insanların, bedenen sağlıklı olamayacağı gibi zihnen de sağlıklı olamadığını vurgulayan Sunguroğlu, bunun için federasyon olarak üniversite çağındaki gençlerin düzenli egzersiz yapmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
    
     -Sporu, bütün fakültelerde yaygınlaştıracağız-
    
     Gençlerin spor sayesinde zararlı alışkanlıklardan uzak durduğunu kaydeden Sunguroğlu, O yüzden gençlerimizin sağlığını koruyalım spor yaptıralım, yeni sporcular, spora ilgili gençler yetiştirelim. Gençlerimiz arasındaki dostluğu, kardeşliği pekiştirelim ifadelerini kullandı.
     Üniversite öğrencilerinin spor sayesinde her zaman uygarca takım çalışmasını öğreneceğini anlatan Sunguroğlu, Buz hokeyi önemli takım sporlarından biridir. Diğer sporlardan farkı takım ruhunu, kolektif çalışmayı geliştiriyor. O yüzden bu gençlerimizi buz hokeyi vasıtasıyla yarınlara, Türkiyenin geleceğine daha sağlıklı hazırlıyoruz dedi.
     Yurt dışında spor yapan öğrencilere biraz daha kolaylık sağlandığını hatırlatan Sunguroğlu, şöyle devam etti:
     Bizim ülkemizde bu kadar kolaylık gösteremiyoruz. Özellikle tıp fakültesi gibi programı ağır olan fakültelerde adeta okumak sporu engelliyor gibi bir sonuç çıkıyor. Yurt dışında tıp, eczacılık gibi önemli fakültelerdeki öğrenciler de takımlarda yer alıyor. Türkiyede ise özellikle spor yüksekokulundan katılım oluyor. Bizim hedefimiz sporu bütün fakültelerde sporu yaygınlaştırmak.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Buz hokeyi, üniversiteli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER