Buz hokeyi: 18 Yaş Altı Dünya

Buz hokeyi: 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası -3. Klasman B Grubu maçlarının ardından İsrail birinci olurken, Güney Afrika 2inci, Türkiye 3üncü, İrlanda ise 4üncülüğü elde etti -Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman: Diğer ülkele


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunca (IIHF) düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Klasman B Grubu maçları, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunda yapılan maçların ardından İsrail birinci, Güney Afrika 2inci, Türkiye 3üncü, İrlanda ise 4üncü oldu.
     Turnuvaya katılan sporcular, ödül töreninde ülkelerinin bayraklarıyla buz pistinde seyircileri selamladı. Selamlamanın ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman ve protokol üyeleri tarafından verildi.
    
     -Federasyon Başkanı Duman-
    
     Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada güzel maçlar yapıldığını belirterek, katılımcı ülkelere gereken ilgi ve misafirperverliği gösterdiklerini söyledi.
     Türk milli takımınını üçüncü olarak bronz madalya kazandığını ifade eden Duman, Bu bana göre bir başarıdır. Çünkü, buz hokeyi Türkiyede 2011deki oyunlardan sonra tanınmaya başlandı. Kısa süre içinde çocuklarımız büyük yol aldı. Takımda ilk kez milli olan 12 oyuncumuz vardı. Buz hokeyi iyi yolda ilerliyor dedi.
     Duman, Gençlik ve Spor Bakanlığının birçok ile 2013ün sonunda ve 2014 yılında buz hokeyi tesisi yapmayı planladığını dile getirerek, böylece buz hokeyinin diğer illerde de yaygınlaşacağını kaydetti.
     Buz hokeyinin uzun süreçli bir spor dalı olduğunu belirten Duman, Gelecek 3-4 yıl içinde güzel başarılar elde edeceğiz. Buz hokeyi, Türk gencine en uygun spor dalı, azim ve hırs millet olarak bizde var. Seyreden insanlar bir daha vazgeçemiyor. Diğer ülkelerde 20-30 bin insan buz hokeyi maçlarını izliyorsa, yıllar sonra Türkiyede o seviyeye gelecek diye konuştu.
     Türkiyedeki büyük spor kulüplerinin buz hokeyi branşı oluşturmalarını istediğini ifade eden Duman, söz konusu kulüplerin buz hokeyine branşı oluşturmasıyla bu spor dalının hızlı bir ilerleme kazanacağını söyledi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Buz hokeyi: 18 Yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER