Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akın: -Erzurumda devam eden 21 Yaş Altı Milli Takım seçmelerine katılanlar, curlingin geleceğine yön verecek


ERZURUM (A.A) - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, Erzurumda devam eden 21 Yaş Altı Milli Takım seçmelerine katılanlar, curlingin geleceğine yön verecek dedi.
     Türkiye 21 Yaş Altı Curling Milli Takımı seçmelerini takip etmek üzere kente gelen Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların azim ve isteklerinin sevindirici olduğunu söyledi.
     Türkiyenin curlingle 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarında tanıştığını ifade eden Akın, Curling branşında başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. Bu nedenle sık aralıklarla kamp programları hazırlandı ve bu yönde çalışmalar devam ediyor. Başarılı teknik heyetimiz kontrolünde devam eden seçmelerde sporcu kadromuzun ağırlığı Erzurumdan. Seçmelere katılan 43 sporcunun, seçilmek için büyük bir performans sergilediğini görmek bizleri çok mutlu etti dedi.
     Akın, Türkiyenin tek curling salonunun Erzurumda olmasının kent için büyük bir avantaj olduğunu, seçmelerin ardından ikinci kampın da yine Erzurumda yapılacağını dile getirdi.
     Kampa katılan sporcuların çok yetenekli olduklarını ifade eden Akın, Tesis bakımından ülkemizin önde gelen bir kenti olan Erzurumda yaptığımız kampta amacımız geleceğin sporcularını belirlemek. Çok yetenekli sporcularımız kamp yapıyor. Curlingin yaygınlaşması ve tanıtımı için herkese büyük görevler düşüyor. Curlingin yaygınlaşması için ilk olarak tesisleşme ve tanıtım şart. Eğer tanıtım çok iyi yapılırsa curling sevdalılarının sayısı artar. Yeni bir spor dalı olması nedeniyle önceden gençler bu dala merakla yaklaşıyorlardı. Şimdi isteyerek buraya geliyorlar. Milli takıma girebilmek için çok istekliler diye konuştu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER