Çaldağ ve İnişdi beldeleri birleşecek

Çaldağ ve İnişdi beldeleri birleşecek


GİRESUN (A.A) - Giresunda, nüfusu 2 binin altında olan merkeze bağlı Çaldağ ve İnişdi beldelerinin kapanma tehlikesine karşı birleştirilmesi yönünde Vali Dursun Ali Şahinin talimatıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TBMMde görüşmeleri devam eden Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2nci maddesi uyarınca nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapanmasının öngörüldüğü hatırlatıldı.
     Açıklamada, Vali Şahinin Çaldağ Belde Belediye Başkanı ve İnişdibi Belde Belediye Başkanı, meclis üyeleri, muhtarlar ve azaları ile valilik binasında toplantı yaptığı belirtilerek, Vali Şahin toplantıda katılımcıların konu hakkındaki görüşlerini dinledi. Ardından İnişdibi beldesinin Çaldağ beldesiyle birleşmesi yönünde açık oylama yapıldı. Katılımcıların ezici çoğunluğu Çaldağ Belediyesi çatısı altında birleşmesi yönünde görüş bildirdi ifadeleri kullanıldı.
     Birleşme yönünde olumlu görüş çıkması üzerine Vali Şahinin işlemlerin hızlandırılması yönünde ilgililere talimat verdiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İnişdibi beldesinden seçmenlerin yarıdan bir fazlasının imzası ile Çaldağ beldesiyle birleşilmesi yönünde valiliğimize müracaat gelmesi halinde en kısa sürede referanduma gidilecek. Referandumdan Çaldağ beldesine katılınması yönünde sonuç çıkarsa, bu referandum sonucu Çaldağ Belediye Meclisinin onayına sunulacak. Belediye Meclisinin kararı kabul etmesi durumunda İnişdibi beldesi Çaldağ beldesine katılacak.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çaldağ ve İnişdi beldeleri birleşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER