Çalgıları kaybolunca teneke kullandılar

Çalgıları kaybolunca teneke kullandılar -Enstrümanları kaybolan Alman halk oyunu ekibi, bira ve salça tenekelerini çalgı olarak kullandı


KASTAMONU (A.A) - Almanyadan Türkiyeye gelen ve Stockholmde uçağın aktarma yaptığı sırada enstrümanlarından biri kaybolan Schwabıcher Albverın Halk Oyunu ekibi, çareyi bira ve salça tenekelerinde buldu.
     Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivaline katılmak üzere Kastamonuya gelen Almanya Schwabıcher Albverın Halk Oyunu ekibinin, uçakla aktarmalı olarak geldiği Stockholmde enstrümanlarından Şeytan Enstrümanı isimli çalgı kayboldu.
     Festivale katılan Schwabıcher Albverın Halk Oyunu ekibi kaybolan enstrümanın yerine ise benzer ses çıkartan bira ve salça tenekelerini koydu.
     Ekip bu şekilde, festival kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklerde, izleyenlerin beğenisini kazandı.
    
     -Enstrümanlar etkinlikten sonra gönderildi-
    
     Ekip başkanı olan Manfred Stingel AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşköprü Sarımsak Festivaline gelmek üzere yola çıktıkları sırada yanlarına aldıkları çalgı aletlerinden Şeytan Enstrümanı olarak bilinen çalgılarının havaalanında kaybolduğunu söyledi.
     Stingel, bunun üzerine arkadaşlarıyla Taşköprüye geldikten sonra lokantalara gidip salça tenekesi aldığını süpürge sapına takarak yaptıkları aletle, eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirtti.
     Bu şekilde çıktıkları etkinliklerde, herhangi bir sorun yaşamadıklarını aktaran Stingel, etkinliklerden sonra çalgının uçak firması tarafından kendilerine gönderildiğini kaydetti.
     Stingel, Şeytan Enstrümanının çok eski bir çalgı aleti olduğunu vurgulayarak, genelde dini amaçlı müzik yapılırken kullanıldığını ifade etti.
     Güney Almanyada bu enstrümanın daha çok kullanıldığını belirten Stingel, kilisenin ilk başlarda bunu kabul etmediğini, daha sonra ise enstrümanı kabul ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu-Mustafa Gökceoğlu/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çalgıları kaybolunca teneke kullandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER