Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi -Bandırmalı ve Erdekli balıkçılar, gırgır avcılığındaki derinlik mesafesinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasını balık halinde protesto etti -Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: -B


BALIKESİR (A.A) - Bandırmalı ve Erdekli balıkçılar, gırgır avcılığındaki derinlik mesafesinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasını balık halinde protesto etti.
     Av yasağının sona ermesiyle, Vira Bismillah diyerek 24 metrede ağ boşaltan onlarca balıkçı teknesi, Bandırma Limanına boş döndü.
     Bandırma balık halinde 24 metre sınırlamasını protesto eden balıkçılar, hale astıkları, 24 metreye çıktık, Elimiz boş döndük, Balıkçı da yaşasın balıklar da yaşasın ve Sesimizi duyun gibi pankartlarla duruma tepki gösterdi. Balıkçılar, av sezonunun başlaması nedeniyle balık yerine vatandaşlara lokma dağıttı.
     Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, kıyı balıkçılığının büyük bir risk altında olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
     24 metreden daha sığ sularda gırgırla balık avcılığı yasaklandığı için, teknelerimiz dün gece saat 24.00 itibariyle denize çıktılar. Balıkçılar, 24 metreden daha sığ sularda balık avlayamadıkları için, tekneleri boş olarak kıyıya döndüler. Bu ne demektir- Yaklaşık tekne başına 2-3 ton günlük mazot tüketimidir. Teknelerde 20-25 tayfa bu işten ekmek yemektedir. Bunların ailelerinin de mağdur olması demektir. Eğer bu yasak devam ederse maalesef, 3 ay olan kıyı balık avcılığının boş geçmesi demektir.
     Sadece balıkçı sektörünün mağdur olmayacağını belirten Kocaman, Halkımız da bu kararla mağdur olacaktır. Pazartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile sektör temsilcilerinin yapacakları durum değerlendirmesinde bu yanlış karardan dönülmesini umuyoruz. Eğer bu karardan dönülmezse de boş dönen tekne görüntülerini görmeye mahkumuz dedi.
     Öte yandan, küçük balıkçı tekneleri tarafından Bandırma haline getirilen az sayıda palamutun çifti 25 liradan, mırmırın kasası 80 liradan ve 200 gram ağırlığındaki bir lüferin tanesi 43 liradan alıcı buldu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER