Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bayburtta: -Topyekun düşmanları nasıl ülkeden çıkardıysak bu terör belasını da inşallah dönmemek üzere gömeceğiz -Artık ekmek aslanın midesinde. Aslanın midesindeki ekmeği almak için me


BAYBURT (A.A) - Burak Altunöz - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Topyekun düşmanları nasıl ülkeden çıkardıysak bu terör belasını da inşallah dönmemek üzere gömeceğiz dedi.
     Bakan Çelik, Bayburtta İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı açılışı ile Turgut Özel Bulvarında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün hizmet binasının temel atma törenine katıldı.
     Törende, Afyonkarahisardaki askeri tesiste meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğunu belirten Çelik, askerlere rahmet, ailelerine ise baş sağlığı temennisinde bulundu.
     Türkiyenin dünya devleti olmasını hazmedemeyenlerin olduğunu ifade eden Çelik, Her dönem olduğu gibi bu dönemde de önümüze takozlar ve engeller koyma gayreti içerisindeler. Terör ve teröristlerin amacı gayet açıktır. Onların derdi kardeş kavgasını çıkarmaktır. Bugün millet arasına fitne sokarak ayrıştırmayı, dedelerimizin ruhunu ayrıştırmayı hedefleyenler var. Vatandaşlar olarak bunlara prim vermemeliyiz dedi.
     Teröristlerin, ülkenin kalkınmasını istemeyenlerin maşası olduğunu ve asla emellerine ulaşamayacaklarını söyleyen Çelik, İnşallah bu yürekli insanlar bu memlekette durdukça ay yıldızlı bayrak hep dalgalanacaktır. Çünkü biz bu vatanın sıradan toprak parçası olmadığının bilinci içerisindeyiz. Topyekun düşmanları nasıl ülkeden çıkardıysak bu terör belasını da inşallah dönmemek üzere gömeceğiz ifadelerini kullandı.
     Sosyal güvenlikte yaptıkları çalışmalardan bahseden Çelik, şöyle devam etti:
     SSK, Bağkur, Emekli Sandığı vardı, bunları birleştirdik. Arkasından genel sağlık sigortasını, yani 75 milyon vatandaşımızı sağlık şemsiyesi içerisine aldık. Şimdi reçeteyi doktordan alıyorsunuz, her eczahanede ilaç alma imkanını getirdik. 19 yaşından gün almamış bütün gençlerimize sağlık hizmetini bedava veriyoruz. Bütün dünya gıpta ile bizi izliyor, eşitsizlikleri kaldırdık. Bugün yardım alan değil, yardım eden bir ülke haline geldik. Dünyanın neresinde bir felaket olsa bilin ki önce Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti o sıkıntı yaşanan yere elini uzatıyor. Bizim imanımız, inancımız ve medeniyetimiz bunu gerektiriyor. Çünkü insan merkezli bir medeniyetimiz var.
    
     -Artık ekmek aslanın midesinde-
    
     Dünya ülkelerinde işsizlik oranlarının yükselmesine rağmen Türkiyede düştüğüne işaret Çelik, bu oranları daha da düşürmek için çalıştıklarını söyledi.
     Çelik, şunları kaydetti:
     İstihdam stratejisi çerçevesinde Türkiyenin kuruluşunun 100. yılında işsizlik yüzde 5 olacak diyoruz. Bunu yaparken Bayburta iş ve meslek danışmanları gönderdik. Bayburtlu gençleri meslek edindirme kurslarına yönlendirin, orada sertifika alsınlar dedik. Artık ekmek aslanın midesinde. Aslanın midesindeki ekmeği almak için meslek sahibi olacaksın. Artık her işi yaparım diyene ekmek yok. Bir işi yaparım, çok doğru yaparım diyen insanlara iş var. Onun için günde 20 lira harçlık veriyoruz ve meslek öğrensinler diyoruz. Bir ayda 600 lira veriyoruz, yeter ki sen mesleğini öğren. Parayla insanlarımızı meslek sahibi yapma gayretindeyiz.
    
     -Bakan Çeliki arı soktu-
    
     Bayburtun teşvik kapsamı iller arasında olduğunu anımsatan Çelik, Böyle yatırım cennetini nerede bulacaksın Bayburt gibi. Temiz havası var, bol gıda var, balı var, arısı var. Bana da bir tanesi geldi soktu biraz önce. Böyle güzel bir memlekette yatırımın olması gerekiyor. Her türlü destek ile yanınızdayız dedi.
    
     -Bayburtta işsizlik oranı artık sıfır-
    
     AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı ile kentte farklı kamu kurumlarında 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirterek, Bayburtun yıllardır en büyük sorunu nedir dendiği zaman işsizlik söylenirdi. Bugün Bayburtta işsizlik oranı sıfır olmuştur. Bayburt dışındaki Bayburtluların artık buraya dönmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Bakan Çelik, İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programına katılan bazı kursiyerlere sertifikalarını verdi.
     Çelik, daha sonra beraberinde Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasının temelini attı.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER