Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Hükümet olarak yalnız 780 bin kilometrekare coğrafya içindeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için değil, büyük coğrafya dediğimiz coğrafyadaki eserlerin de ayağa kaldırılması için büyük


ÇORUM (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hükümet olarak yalnız 780 bin kilometrekare coğrafya içindeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için değil, büyük coğrafya dediğimiz coğrafyadaki eserlerin de ayağa kaldırılması için büyük çaba içindeyiz dedi.
     Çeşitli programlara katılmak üzere Çoruma gelen Bakan Çelik, Çorum Valiliğince Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) katkılarıyla yapılan Alacahöyük Turizm Yolu Rehabilitasyon Projesinin açılışına katıldı.
     Burada konuşan Çelik, Türkiyenin çok zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, devlet olarak Kırımdan Balkanlara, Orta Asya ve Ortadoğuya kadar Türk ecdadının bıraktığı eserler olduğunu söyledi.
     Bu eserlerin ayağa kaldırılması gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Çelik, Bu bilincin sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Hükümet olarak yalnız 780 bin kilometrekare coğrafya içindeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için değil, büyük coğrafya dediğimiz coğrafyadaki eserlerin de ayağa kaldırılması için büyük çaba içindeyiz diye konuştu.
     Bakan Çelik, açılışın ardından Şanlıurfanın Siverek ilçesinden tarım işçisi olarak gelen işçileri ziyaret etti.
     Yol kenarındaki çadırlarda yaşayan işçiler, Çeliki zılgıtla karşıladı. İşçilerle sohbet eden Çelik, çocuklara hediye verdi.
     Açılışa, Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, kaymakamlar ile belediye başkanları katıldı.
    
     -Bakan Çelikten kazazedelere moral-
    
     Alacahöyük ören yeri ziyaretinin ardından Çoruma hareket eden Bakan Çelikin konvoyu, Çorum-Ankara karayolunun 25inci kilometresinde meydana gelen kaza için durdu.
     Çelik, sürücü Osman Çekerek yönetimindeki 60 KL 091 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan sürücü Çekerek ile otomobilde bulunan Mehmet Kahyaoğlu (55) ve Osman Kahyaoğluna (33) moral verdi.
     Çelikin konvoyundaki ambulans yaralılara tahsis edilirken, Bakan Çelik yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılana kadar bekledi.
     Bakan Çelik, Çorum Valiliğini ziyaret etmek için yola devam etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER