Çamlıyaylada Kırmızı Benekli Alabalıklar doğal ortama

Çamlıyaylada Kırmızı Benekli Alabalıklar doğal ortama bırakıldı


MERSİN (A.A) - Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında üretimi yapılan Kırmızı Benekli Alabalıkların bir bölümünün doğal ortama bırakıldığını bildirdi.
     Tepebağlı, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren Kırmızı Benekli Alabalıkların çoğaltılması amacıyla 2005 yılında çalışma başlatıldığını anımsattı.
     İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Papazın Bahçesi denilen alanda bulunan Doğal Alabalık Üretim İstasyonunda binlerce balık yetiştirildiğini ifade eden Tepebağlı, şunları kaydetti:
     Ekoturizm kapsamında ilçeyi ziyarete gelen AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve Tarsus Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Özlem Kökçü ile kırmızı benekli alabalıkların bir bölümünü Kadıncık Vadisindeki doğal ortama bıraktık. Yıllar önce bol miktarda bulunan, ancak bilinçsiz avlanma nedeniyle türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kırmızı benekli alabalığın çoğaltılması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, yıl boyunca tutulması ve avlanması da yasak.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah
     Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Çamlıyaylada Kırmızı Benekli Alabalıklar doğal ortama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER