Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Badminton sporcularından Kaymakam Tata ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede düzenlenen badminton il karşılaşmalarında dereceye giren Çan Ticaret Meslek Lisesinin kız ve erkek takımları sporcuları, Kaymakam Yakup Tatı makamında ziyaret etti.
     Müsabakalarda birinciliği kazanan kız takımı ve ikinci olan erkek takımının sporcuları ile beden eğitimi öğretmeni Yunus Dinç, Tat ile bir süre görüştü.
     Tat, ilçedeki okulların sporda başarılı sonuçlar aldığını belirterek, Hem sınav stresinin verdiği yükü atmaya fırsat tanıyacak hem de fiziksel olarak gelişmenizi sağlayacak etkinlik spordur. İnşallah önümüzdeki günlerde daha da başarılı sonuçlar alınacaktır dedi.
    
     -Hükümet Konağına asansör yapılıyor-
    
     Çan Hükümet Konağına asansör yapılıyor.
     Kaymakam Yakup Tat, gazetecilere yaptığı açıklamada, mayıs ayında hizmete girecek asansörün, bir hayırsever tarafından yaptırıldığını ancak isminin asansörün hizmete girmesinden sonra açıklanacağını bildirdi.
     Tat, Ticaret Meslek Lisesi binasında da asansör monte edilmesi için ihale yapılacağını kaydetti.
    
     -Kız futbolcular Belediye Başkanı Kuzuyu ziyaret etti-
    
     Çanakkaleyi, Balıkesirde yapılacak yarı final maçlarında temsil edecek Osman Çaneri İlkokulunun kız futbol takımı oyuncuları, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzuyu makamında ziyaret etti.
     Kuzu, kabulünde, farklı bir dalda bir başarı yakalayan kız futbolcuları tebrik ederek başarılarının devam etmesini diledi.
    
     -Su faturalarında indirim-
    
     Çan Belediyesi, su faturalarında 2006 yılından bu yana her ay uygulanan yüzde 1lik zammı kaldırdı.
     Belediye Meclisinde alınan kararla su tahsilatı uygulamasında 4 konuda abonelerin lehine değişik yapıldı. Böylece, 2006dan itibaren her ay gerçekleştirilen yüzde 1lik zam, 1 Ocak 2013 itibariyle geçerliliğini yitirdi.
     Bunun yanı sıra su faturalarındaki ücretlendirme sistemi değiştirilip tüketicinin yararına yeni bir düzenlemeye gidildi.
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan değişikliklerle Çan halkının artık daha az su bedeli ödeyeceğini belirterek, Bu rakam bir yıllık fatura hesabı yapıldığında yüzde 15den fazla indirime tekabül ediyor. Yeni düzenleme halkımıza hayırlı olsun ifadesini kullandı.
    
     -Belediye Meclisi toplandı-
    
     Çan Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başkanlığında Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda, belediyenin 2012 Mali Yılı Faaliyet Raporu okundu.
     Encümen üyeliklerinde bir yıl görev yapacak iki üyenin seçimi için gizli oylamaya gidildi ve üyeliklere, Davut Tekne ile Salih Kahraman seçildi.
     Daha sonra, Plan ve Bütçe ile İmar komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirildi.
     Seçimler sonrası İmar Komisyonundan havale edilen imar plan değişiklikleri görüşülüp oy birliğiyle kabul edildi.
     İlçedeki amatör spor kulüplerine nakit ve ayni yardım yapılması teklifi de görüşülüp karara bağlandı.
    
     Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER