Çanakkalede Teröre tepki yürüyüşü

Çanakkalede Teröre tepki yürüyüşü


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, Teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.
     Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bir araya gelen yüzlerce kişiye, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar da destek verdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanında toplanan grup, Çanakkale uyuma, şehidine sahip çık, Şehitler ölmez, vatan bölünmez yönünda slogan attı.
     Daha sonra yürüyüşe geçen gruptakiler yeniden Cumhuriyet Meydanında buluştu.
     Burada topluluk adına konuşma yapan üniversite öğrencisi Anıl Tanrıver, şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını söyledi.
     Şehitleri anmak ve onları unutmadıklarını göstermek amacıyla bir araya geldiklerine değinen Tanrıver, (Sabrımız taştı) diyorlar. Bizim sabrımız teröre verdiğimiz ilk şehitle taştı. Bu yüzden burada sabrımız taştı demek, bundan önce vermiş olduğumuz şehitlere büyük bir saygısızlık olacaktır dedi.
     Tanrıver, materyalist, bölücü örgüt PKKnın bayram seyran dinlemeden kanlı eylemlerine devam ettiğine dikkati çekerek, Kendimizi acılı şehit ailelerinin yerine koyalım. PKK, yalnız Türkün değin en başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere Türkiyede yaşayan her etnik kökenin can düşmanıdır. Çünkü bölücü terör örgütü kahpe namlusunu her milletten asker ve sivile doğrultu ve buna durmaksızın devam etmekte. İşte bu yüzden tek bilek olup kardeşçe yaşamalıyız. Bu işin tek çıkar yolu bu. Biz, siz demeyi bırakalım. Artık bir olmak var diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Çanakkalede Teröre tepki yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER