Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması

Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması -Eskişehirin İnönü ilçesindeki THK Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenen yarışmaya 39 yarışmacı katıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Eğitim Merkezinde Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması düzenlendi.
     Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile THKnın ortaklaşa organize ettiği 2 metre kanat açıklıklı radyo kontrollü model planör yarışmasına, değişik illerden 39 yarışmacı katıldı.
     Yarışma Direktörü Hayrettin Topel, yaptığı açıklamada, Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışmasının 32ncisini Eskişehirde gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Türkiye Havacılık Federasyonunun da yarışmayı desteklediğini belirten Topel, Yurt genelinde yarışmalar tamamlandığında sezon sonunda tüm yarışmacıların yarışmalardan aldıkları puanlar listeleniyor ve Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirleniyor dedi.
     Topel, yarışmada 6 dakikalık uçuş süresi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     Planöre gönül veren 7den 70e tüm yarışmacılarımız, 6 dakikalık uçuş süresi içinde havada kalış ve iniş puanıyla değerlendiriliyor. 6 raunt uçuluyor, yarışmacıların her rauntta aldığı puanlara göre sıralamaları belli oluyor. Biz dünya standartlarını, bu spor dalında da yakalamayı hedefliyoruz. 2 metre planör yarışmasının bir üst kategorisi, F3J. Bu yarışmalar, dünya çapında yapılan planör yarışmalarına sporcu yetiştirme hedefine de hizmet etmiş oluyor. F3Jye geçen sporcularımız, Türkiye takımında yer alıyor ve ülkemizi yurt dışında temsil etme fırsatını yakalamış oluyor.
     Oldukça çekişmeli geçen yarışma sonunda Reinhard Vallant birinci, Philip Kolb ikinci, Sarven Bedikoğlu üçüncü oldu.
     Takım sıralamasında ise Soarist birinciliği, İTF-Team ikinciliği, Kartal üçüncülüğü elde etti.
     Dereceye giren sporculara ve takımlara kupaları törenle verildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER