Çanakkaledeki kuvvetli yağış

Çanakkaledeki kuvvetli yağış -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş: -Ne yazık ki uyarılarımız havada kalmış. Tedbir alınmadığı gibi bir gayretin de olmadığını ne yazık ki hafta sonu meydana gelen yağışların sonucunda görmüş bu


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkaledeki kuvvetli yağışlarla ilgili yaptığı açıklamada, Ne yazık ki uyarılarımız havada kalmış. Tedbir alınmadığı gibi bir gayretin de olmadığını ne yazık ki hafta sonu meydana gelen yağışların sonucunda görmüş bulunuyoruz dedi.
     Sarıbaş, yaptığı açıklamada, geçen hafta 8 saat aralıksız devam eden yağışın tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar başta olmak üzere balıkçıları ve kentliyi etkilediğini, çok büyük zararlar verdiğini bildirdi.
     Yetkililerin en kısa süre içinde vatandaşlara el uzatmasını, zarar ve ziyanların yerinde tespit edilip, yaraların bir an önce sarılması için büyük çaba göstermelerini beklediklerini dile getiren Sarıbaş, şunları kaydetti:
     Ellerini çabuk tutsunlar, kışta kıyamette vatandaşımızı darda bırakmasınlar. Yağmurun bu kadar zarar vermesinde dere yataklarının zamanında ıslah edilmemesinin de etkili olduğu görülmektedir. Dere yataklarının ıslah çalışması ilgili kurumlarca programa alınıp, bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Yetkilileri zamanında uyardık, tedbir alın dedik. Ne yazık ki günü kurtarmanın hesabını yapan hükümet, çare arayacağına, çözüm üreteceğine, konuyu Allaha havale etme yolunu benimsemiş görünüyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yağışlar sonucu can kaybımız olmuştu. Henüz acımızın yoğunluğu içerisinde başka canlar yanmasın diye yetkilileri önlem almaları konusunda uyarmıştık. Ne yazık ki uyarılarımız havada kalmış. Tedbir alınmadığı gibi bir gayretin de olmadığını ne yazık ki hafta sonu meydana gelen yağışların sonucunda görmüş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın acısı taze, kendi kendinin yarasını sarmanın çaresizliği içindeler. Çiftçimiz, köylümüz, balıkçımız, vatandaşımız bunu unutmayacak, yeri zamanı geldiğinde, bunun hesabını sandıkta sormasını bilecektir. Can ve mal kaybına uğrayan, mağdur olan vatandaşlarımızın acısını içinde hissediyorum. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkaledeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER