Çanakkale Belediyesine yönelik yapılan operasyon

Çanakkale Belediyesine yönelik yapılan operasyon -Belediye Başkanı Gökhan: Su birimine yönelik yapılan operasyondan sonra Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespit sonucunda belediyenin 1.2 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyenin su birimine yönelik düzenlenen operasyondan sonra Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespitte belediyenin 1.2 milyon lira zarara uğratıldığının belirlendiğini, kendilerinin yaptığı incelemede ise bu rakamın 200 bin lira civarında olduğunu tespit ettiklerini belirterek, Bunu savcılıkla paylaştık. Raporları gönderdik. Soruşturma devam ediyor. Sonuçta net bir rakam ortaya çıkacak dedi.
     Gökhan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz mayıs ayında belediyenin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne yapılan operasyonda gelinen noktayı değerlendiren Gökhan, 91 kişinin gözaltına alındığı operasyondan sonra Sayıştay denetçilerinin birimle ilgili incelemelerde bulunduğunu belirtti.
     Gökhan, inceleme sonucunda belediyenin 1.2 milyon lira zarara uğradığının belirlendiğini, kendilerinin yaptığı incelemede ise bu rakamın 200 bin lira civarında olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Belediye olarak her türlü konuda açık ve şeffaf olduklarını dile getiren Gökhan, şöyle konuştu:
     Denetçilerin yaptığı tespite göre 1.2 milyon lira civarında belediye zarara uğratılmış. 200 bin lira civarında bir haksız işlem olduğunu ortaya çıkarıyoruz. Bunu savcılıkla paylaştık. Raporları gönderdik. Soruşturma devam ediyor. Sonuçta net bir rakam ortaya çıkacak. Ondan sonra kim bundan menfaat sağlamışsa onlara tekrar bunları borç olarak yazıp tahsil edeceğiz. Tahsil edemediklerimiz olabilir. Biz buradaki sıkıntıları hepsini takip ediyoruz. Polisin dinlemesi ve hareketi ile daha hızlı ortaya çıktı. Biz sistemden bunları kontrol edinceye kadar polis bir takım telefon görüşmelerini takip edip hızlı davrandı. Elde edilen rakamın gerçekle alakası yok. Başsavcı da 7 milyon civarında bir rakamdan söz etti. 7 milyon falan değil.
     Su işletmesinin Adan Zye çalışanları ve sistemi ile iyileştirdiklerini de belirten Gökhan, operasyonda su çalışanlarından 1 kişiyi işten çıkardıklarını söyledi. Soruşturmanın devamında çıkacak sonuca göre diğer sanıkların durumunu ele alacaklarını kaydeden Gökhan, şunları söyledi:
     Akıllı sayaçların ihalesini yaptık. Bozuk akıllı sayaç kalmayacak. Kontrol sistemini daha da sıklaştırdık yeni elemanlar aldık. Kesme, bağlama işlemlerini belediye kendisi üstlendi. Bir müteahhide vermiyoruz. Su fiyatlarında yüzde 17 civarında bir indirim yaptık. Bir daha bu tur olayların olmaması adına tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz. Üzücü bir durum. Eksikliğimizi tespit ettik ve tedbirleri aldık.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkale Belediyesine yönelik yapılan operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER