Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Adıyaman Valisi Demirtaş, şehit ailelerini ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, şehit ailelerini ziyaret etti.
     Demirtaş ve beraberindeki il protokolü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle 14 Temmuz 2011de eğitim uçuşu yapan uçağın Ege Denizine düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürkün ailesini ziyaret etti. Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürkün annesi Neriman Öztürkün elini öpen Demirtaş, ailenin acısını yürekten paylaştığın ifade etti.
     Vali Demirtaş, daha sonra 2005te Diyarbakırda şehit olan Jandarma Komando Er Doğan Yarlıgaş ile eylül ayında girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Er Serdar Küpelinin ailesini ziyaret etti. Demirtaş, ailelerle sohbet ederek, istek ve sorunlarını dinledi.
     Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
     Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aileleri bizim için kutsal emanetlerdir. Devletimiz ve milletimiz, şehitlerimizin emaneti olan ailelerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Devlet olarak şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için var olan bütün imkanları seferber etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu topraklar şehit ailelerimizin evlatları sayesinde bizlere vatan olmuştur. Onların sevinci bizim sevincimiz, üzüntüsü bizim üzüntümüzdür.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER