Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü -Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikte vatandaşlara vatandaşlara, Çanakkale Savaşında Mehmetçiklerin kumanyasında bulunan buğday çorbası dağıtıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara, Çanakkale Savaşında Mehmetçiklerin kumanyasında bulunan buğday çorbası dağıtıldı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde (SDKM) düzenlenen törene katılan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, büyük milletlerin, büyük tarihler yazdığını anlatarak, milletlerin yazılan o tarihi kendi nesillerine öğretmenin de önemli olduğunu söyledi.
     Çanakkale için yüz binlerce sayfa eserlerin yazıldığını vurgulayan Işık, Çanakkale Savaşı, gücün, iman karşısında mağlubiyete uğradığı, dünyada ender savaşlardan, hatta en önemli savaşlardan bir tanesidir. Bu kadar güçlü orduların, sadece iman gücü ile durdurulduğu, dünyada bu kadar önemli savaş çok azdır. Evlatlarımıza bunları öğretmek bizim hem milli, hem de dini görevimizdir ifadesini kullandı.
     Çanakkale Savaşını anlatan fotoğraf sergisinin de açıldığı etkinlikte, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin oynadığı Hepimiz Çanakkaleyiz oyunu sahnelendi.
     Etkinliğe katılan vatandaşlara, Çanakkale Savaşında Mehmetçiklerin yemek listesinde yer alan buğday çorbası dağıtıldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER