Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru

Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru -Çanakkale 2015 100üncü Yıl Koordinasyon Merkezi Müdürü Ergün: "Çanakkalenin daha iyi tanıtılması ve zenginleşmesi açısından bunu fırsat olarak görüyoruz"


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale 2015 100üncü Yıl Koordinasyon Merkezi Müdürü Hakan Ergün, Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılı etkinliklerinin çalışmalarına başladıklarını söyledi.
     Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale 2015 100üncü Yıl Koordinasyon Merkezinin, çalışmalarına başladığını ve Vali Güngör Azim Tunanın, Danışma Kurulu Başkanı olduğunu belirtti.
     Etkinliklerle ilgili üç çalışma grubu oluşturulduğunu, hazırlanacak projelerin bu guruplara geleceğini ifade eden Ergün, merkez olarak bütün bu faaliyetleri koordine edeceklerini dile getirdi.
     Ergün, 100üncü yıl çerçevesinde yapısal, sosyal ve kültürel projeler gerçekleştireceği bilgisini vererek, şöyle devam etti:
     "Bunlar, 2015e yönelik ama 2013 ve 2014e de aşamalı olarak projelerin yoğunlukları artırılacak. Zirveyi de 2015 yılında yapacak inşallah. Her türlü projeye açığız. Projeler için uygun kaynak bulunduğunda, merkezimiz ve Valimiz tarafından desteklenip hayata geçirilmeye çalışılacak. Bu hem 100üncü yıl için bir şans hem de Çanakkale için. Yerli ve yabancı turizmin buraya daha çok yönlenmesi açısından bir fırsat olarak görüyoruz. Çanakkalenin daha iyi tanıtılması ve zenginleşmesi açısından bunu fırsat olarak görüyoruz. Bu sadece koordinasyon merkezi ya da 3-5 kişinin yapacağı bir iş değil. Tüm Çanakkalenin buna sahip çıkması lazım. Bir de ajans kurulma durumu var. Ajans kurulursa devlet direkt buraya kaynak aktarmış olacak."
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER