Kadın girişimci, ilk sergisini açtı

Kadın girişimci, ilk sergisini açtı


YOZGAT (A.A) - Sorgun ilçesinde, KOSGEBden girişimcilik hibe kredisi alan kadın, el emeği göz nuru ününlerinin yer aldığı ilk sergisini açtı.
     Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonundaki serginin açılışını Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Mutlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir, Sorgun Emniyet Amiri Serkan Demir yaptı.
     KOSGEBin, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katıldıktan sonra hazırladığı proje ile KOSGEBe başvurarak 27 bin liralık hibe kredisinden yararlanan Satı Kör, ilk ürünlerinin yer aldığı sergini açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Aldığı 27 bin liralık hibe kredisinin 10 bin lirası ile makine aldığını, kalanı ile de dükkan açtığını belirten Kör, şöyle konuştu:
     "KOSGEBin açmış olduğu girişimcilik hibe kredisi ile kendi ürünlerimi kendim üretiyorum. Yaklaşık 5 ay içerisinde 100ün üzerinde ürün ürettim. Bu ürünlerin içerisinde yatak örtüsü, pike, seccade, havlu, masa örtüleri, atkı, çal, fiskos örtüleri, mutfak örtüsü, folklor kıyafetleri ve bunu gibi birçok çeşit ürünleri kendi ürettim. Bugün bu ürünlerimi sergilediğim için çok mutluyum."
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kadın girişimci, ilk sergisini açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER