Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü -Adana Valisi Coş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Coş, Çanakkale Zaferinin tarihten silinmek istenen milletin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını ve mukaddes değerlerini canı pahasına savunduğunu, insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Bu milletin, tarih boyunca hiçbir devletin esareti altına girmediğini, başı dik, onurlu ve hür yaşadığını belirten Coş, Bağımsızlık aşkı, vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, milli ve manevi değerler söz konusu olduğunda hiçbir engel tanımayan kahraman milletimiz, bunun en güzel örneğini Çanakkale Zaferi ile gösterdi ifadeleri kullandı.
     Coş, millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya en gür sesle ilan edildiğini bildirerek, şunları kaydetti:
     Çanakkalede, İstiklal Savaşında ve ülkemizin birlik ve beraberliğine göz diken, refah ve huzur ortamını yok ederek ülkeyi karanlığa gömmek isteyen şer güçlere karşı mücadele ederken şehit olan atalarımızın bizlere bıraktığı bu vatan, en güzel, en büyük mirastır. Aziz milletimiz büyük bir fedakarlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak ve onların emaneti olan bu vatanı, dünya durdukça koruyacak. Bu Cumhuriyeti dünya devletleri arasında hak ettiği yere taşımak için her geçen gün daha da artan azim, şuur ve inançla mücadeleye devam edecektir.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER