Çanakkale

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu -Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı koşuda, sporcular Bursaya ulaştı


BURSA (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusunda sporcular, Bursaya ulaştı.
     Bursalı atletler, Karacabey ile sınırından Balıkesirli sporculardan aldıkları toprak, su ve Türk bayrağını Atatürk Spor Salonuna getirdi. Burada düzenlenen törene Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sevgiye Acar, şube müdürleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bursalı atletler toprak, su ve Türk bayrağını Vali Yardımcısı Müftüoğluna teslim etti.
     Özel kutu içindeki su, toprak ve Türk bayrağını öperek kabul eden Müftüoğlu, Gelibolu Yarımadasından alınan şehitlerimizin kanıyla sulanan toprak, Çanakkale deniz savaşının yaşandığı Çanakkale Boğazından alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağından oluşan kutsal emanetleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Güle sunmak üzere gençlerimize teslim ediyorum dedi.
     Bu akşam Bursa Valiliğinde kalacak kutsal emanetler, yarın Bursalı atletler tarafından Bilecikli sporculara teslim edilecek.
     Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehrin atletlerince gerçekleştirilecek Zafer Koşusunda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Martta Çankaya Köşkünde törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulacak.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER