Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: -Bu camileri yapmak elbette önemli. Ama en önemli şey genç arkadaşlarımızın bu camilere gelmesi, caminin gençlerle buluşması -Camilerimizin kapısına artık hiç kilit vurulmayacak (Foto


GAZİANTEP (A.A) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bu camileri yapmak elbette önemli. Ama en önemli şey genç arkadaşlarımızın bu camilere gelmesi, caminin gençlerle buluşması dedi.
     Görmez, Şahinbey Belediyesi tarafından Serinevler Mahallesine yaptırılan Şehitler Camisinin açılışında, yeryüzünde tesadüf olmadığını ve bugünden itibaren Şehitler Haftasına girildiğini hatırlatarak, camiye Şehitler adının verilmesinin güzel bir tevafuk olduğunu söyledi.
     Çanakkalede önce mananın maddeye, imanın güce nasıl galip olduğunu, İlayı Kelimetullah uğruna Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Savaşındaki şehitlere yazdığı şiirde geçen Bir Hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor sözlerini anımsatan Görmez, güneşlerin batmadığını, İslam inancında şehitliğin yok olmak anlamına gelmediğini aktardı.
     Kur-anı Kerimde geçen Siz Allah yolunda şehit olanlara öldü demeyiniz, onlar ölü değildir, onlar diridirler. Ama siz bunun farkında değilsiniz ayetini ve Hz. Muhammedin İnsanlara teşekkür etmeyi bilmeyen, Allaha da şükretmesini bilmez hadisini anımsatarak, camilerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Camilerin hem ibadet yapılan, hem insanların kalplerini birleştiren, hem ruhları kaynaştıran hem de Allahın öğrenildiği bilgi mekanları olduğunu aktaran Görmez, camilerin aynı zamanda vatanın tapuları olduğunu kaydetti.
    
     -Caminin gençlerle buluşması
    
     Konuşmasında gençlere de hitap eden Görmez, şöyle devam etti:
     Bu camileri yapmak elbette önemli. Ama en önemli şey genç arkadaşlarımızın bu camilere gelmesi, caminin gençlerle buluşması. Peygamberimizin iki cümlesini vereceğim. Birinci cümlesi, ideal gençleri tarif ederken, neşeyi Allaha ibadette arayan genç tabirini kullanır. Neşe sokakta boş gezmekle olmaz. Neşe o adı bilgisayar cafe olan yerlerde zaman geçirmekle olmaz gençler. Zamanınızı bilgiyle geçireceksiniz, dünyayı öğrenmekle, tabiatı öğrenmekle, Allahı öğrenmekle, peygamberi öğrenmekle geçireceksiniz. Ve tabii ki bir de genç kardeşlerimizin camilerle buluşması. İkinci cümlesi, İdeal genç, ideal mümin öyle bir kimsedir ki kalbi camide asılı kalır. Yani gönlü camiye düşüktür. Camide olmak ona sevinç verir, huzur verir.
     Cami görevlisi ve müftülerle karar aldıklarını vurgulayan Görmez, Camilerin kapısını artık hiç kilit vurulmayacak. Gün boyu açık kalacak diye konuştu.
    
     -Camilerde en güzel mekan annelere ayrılmalı-
    
     Annelerin, ablaların ve kız kardeşlerin aynı zamanda birer öğretmen olduğunu vurgulayan Görmez, Biz hepimiz, bütün erkekler dünyaya gelir gelmez bize değen ilk el annenin şefkatli, merhametli elidir. Onun için cennet onun ayağının altında olmuştur. Sonra bu ülkede gerçekten hanımefendilerin iman duyarlılığı, İslam duyarlılığı erkeklerden daha fazla. Ama bizim bir kusurumuz var. O nedir- Camilerimiz onlara kapalı. Şimdi diyoruz ki camilerimiz ardına kadar annelerimize, ablalarımıza kız kardeşlerimize açık dedi.
     Camilerin en güzel mekanlarının annelere ayrılması gerektiğini ifade eden Görmez, Osmanlı camilerinden iki mekanın çok özel olduğunu belirterek, birinin hünkarın mahfili, diğerinin de hatunlar mahfili olduğunu söyledi.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da caminin yapımına Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla başladıklarını söyledi. Cami hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardında Görmez ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserken, asker kıyafeti giymiş çocuklar Görmez ve protokol üyelerine gül verdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER