Çanakkale

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu -Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı koşuda, sporcular Bilecike ulaştı


BİLECİK (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusunda sporcular, Bilecike ulaştı.
     Bilecikli atletler, Bozüyük ilçe sınırında Bursalı sporculardan aldıkları toprak, su ve Türk bayrağını kent merkezine getirdi. Sporcular, Bozüyük ilçesindeki Cumhuriyet Meydanında, su, toprak ve Türk bayrağını Kaymakam Oktay Kayaya teslim etti.
     Özel kutu içindeki su, toprak ve Türk bayrağını teslim alan Kaymakam Kaya, burada yaptığı konuşmada, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini gerekirse kanlarının son damlasına kadar koruyacaklarını belirtti.
     Kaya, kutsal emanetleri, Eskişehirli atletlere teslim edilmek üzere Bilecikli sporculara teslim etti.
     Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehrin atletlerince gerçekleştirilecek Zafer Koşusunda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Martta Çankaya Köşkünde törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulacak.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER