Çanakkale

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu -Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı koşuda, atletler Polatlıya ulaştı


ANKARA (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere yola çıkarıldığı Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusunda atletler, Polatlı ilçesine ulaştı.
     Eskişehirli atletler tarafından Bilecikli atletlerden alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Sivrihisar ilçesine getirildi. Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, özel kutu içindeki toprak, su ve Türk bayrağını Ankaranın Polatlı ilçesi Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgine teslim etti.
     Polatlılı atletler tarafından ilçeye getirilen toprak, su ve Türk bayrağı, Polatlı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle Kaymakam Bilgin tarafından, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Uğura teslim edildi. Uğur tarafından teslim alınan kutsal emanetler Ankaraya götürülmek üzere bu kez Ankaralı atletlere verildi.
     Törende konuşan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Çanakkale Savaşlarının Türk azim ve kahramanlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olduğunu söyledi.
     Törene, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ruhi İyileşen, kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
     Çanakkale-Ankara arasında bulunan 6 şehrin atletlerince taşınan emanetler, 18 Martta Çankaya Köşkündeki törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulacak.
    
     Muhabir: Ali Tuna/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER