Cankurtan Tünelindeki çalışmalar

Cankurtan Tünelindeki çalışmalar -Artvin Valisi Kalkan: "Cankurtaran Tünelinin 8 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı"


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Hopa-Artvin kara yolu güzergahındaki 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde yapımı devam eden Cankurtaran Tünelinin 8 bin 100 metrelik bölümünün tamamlandığını söyledi.
     Vali Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 29 Ekim 2010da temeli atılan Cankurtan Tünelinin iki tüp halinde inşa edildiğini belirterek, "Tünel yapımı tamamlandığında 10 bin 400 metre uzunluğu ile Türkiyenin en uzun tünellerinden biri olacak" dedi.
     Tünelde yüklenici firmaların her iki tüpte çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Kalkan, "Borçka ve Hopa ilçelerinden çift taraflı kazı çalışmaları devam ediyor. Borçka tarafından her iki tüpte 2 bin 900, Hopa tarafında ise 5 bin 200 metre olmak üzere tünelin toplam 8 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. Tünelin sol tüpünde bin 860, sağ tüpünde 865 metre olmak üzere 2 bin 725 metre betonlama çalışması gerçekleştirildi" diye konuştu.
     Kalkan, tünelin kazı ve destekleme çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını vurgulayarak, "Cankurtaran Tüneli, Artvinin yıllardır hayali olan bir proje. Tünelin 2014 yılında hizmete girmesiyle Hopa-Borçka kara yolu 30 kilometreden 18 kilometreye düşecek" dedi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Cankurtan Tünelindeki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER