Çarşamba Ticaret Borsasından fındık üreticisine Sıcak

Çarşamba Ticaret Borsasından fındık üreticisine Sıcak hava uyarısı


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, havaların ısınmasıyla ilgili fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.
     Yılmaz, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının fındığın erken çiçek açmasına neden olacağını dile getirdi.
     Fındığın çiçek açmasının ardından Mart-Nisan ayları sonuna kadar yaşanacak olumsuz hava koşullarının fındığı ve rekoltesini olumsuz etkileyeceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
     Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) devlet destekli bir sigortadır. TARSİM, özellikle Tarım Kredi Kooperatiflerine üye çiftçilerimizden, sigorta yapıldığı gün itibariyle herhangi bir külfete katlanmadan sigorta poliçelerini yaptırarak ürünün elde edilmesi ve satışının yapılacağı döneme kadar da Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinden herhangi bir fark almayıp prim ödemelerini ötelemektedir. Üreticilerimizin tehlikelerden korunmaları ve her halükarda ürünlerinin bedelini almalarının mümkün olduğu da TARSİM yetkililerince ifade edilmektedir.
     Özellikle fındık üreticilerinin 4 Mart 2013 tarihinin son gün olmak kaydıyla TARSİMe sigorta yaptırmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, Sel, su baskını, don, dolu, fırtına, hortum, sis, heyelan, deprem, yangın ve fındığın kalite kaybı gibi olumsuzlukların karşısında üreticimizin kendilerini ve ürünlerini bu gibi tehlikelere karşı garantiye almaları gerekmektedir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çarşamba Ticaret Borsasından fındık üreticisine Sıcak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER