Çatalhöyükün dünya mirası listesini girmesi

Çatalhöyükün dünya mirası listesini girmesi -Konya Kültür ve Turizm Müdürü Çıpan: -Dünya Mirası Komitesinin bu kararının Konyanın ve Çatalhöyükün marka değerini çok önemli ölçüde artıracağı muhakkaktır


KONYA (A.A) - Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Dünya Mirası Komitesinin kararının Konyanın ve Çatalhöyükün marka değerini çok önemli ölçüde artıracağını belirtti.
     Çıpan, yaptığı yazılı açıklamada, Konyanın tarihi derinliği, kültürel zenginliği ve Selçuklu Devletine başkentlik yapmış olması sebebiyle büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
     Bu önemin en büyük yapı taşlarından olan Çatalhöyük Neolitik Kentinin Dünya Mirası Listesine kaydedilmesine oy birliğiyle karar verildiğini anımsatan Çıpan, Çatalhöyükün listeye girmesiyle Dünya Mirası Listesindeki önemli bir eksikliğin tamamlandığına dikkati çekti.
     Çatalhöyükün listeye alınma sürecini başlatan ve yöneten Kültür ve Turizm Bakanlığı ile destek veren Dışişleri Bakanlığına teşekkür eden Çıpan, şunları kaydetti:
     Çatalhöyük, ülkemizde dünya mirası listesine kabul edilen 11. yerdir. Dünya Mirası Komitesinin bu kararının Konyanın ve Çatalhöyükün marka değerini çok önemli ölçüde artıracağı muhakkaktır. Uzun yıllardır sürdürülen kazı çalışmaları ve elde edilen eserler yoluyla tanıtım faaliyetlerinin artırılması yolunda başarılı bir alan yönetimi uygulaması için çalışmalarımız artarak devam edecektir.
    
     Muhabir : Mümin Altaş
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çatalhöyükün dünya mirası listesini girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER