Çay bahçesindeki tavşanların telef edildiği iddiası

Çay bahçesindeki tavşanların telef edildiği iddiası -DOHAYKO Genel Sekreteri Çıtırık, Adanada bir çay bahçesindeki 10 tavşanın teller kesilip kafese köpek bırakılarak telef edildiğini ileri sürdü


ADANA (A.A) - Çukurova ilçesindeki bir çay bahçesinde yaşayan 10 tavşanın, teller kesilip kafese köpek bırakılması suretiyle telef edildiği iddia edildi.
     Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, yazılı açıklamasında, Toros Mahallesindeki Doğalparkta kafes içinde yaşayan 10 adet tavşanın telef edildiğini kaydetti.
     Bu olayı bir "vahşet ve katliam" olarak niteleyen Çıtırık, şunları kaydetti:
     "Bu olaydan önce çay bahçesine ait elektrik şarteli indirilmiş ve çay bahçesine ait kameralar durdurulmuştur. Çay bahçesinin yanındaki ASKİnin kamera kayıtlarının, olayın aydınlatılmasında önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Veysel Bildike ait 10 adet tavşanın, pitbull sahiplerince feci şekilde parçalatılarak öldürüldüğü bilgisi tarafımıza ulaştı. Bu bölgede büyük ölçüde güvenlik zaafı olduğu, burada çocukların ve insanların da tehlikede olduğu açıkça görülmektedir. Şehrin ortasında böyle bir vahşet yaşanması, ilgili tüm kurumların görev ihmalleri olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda kurumlar hakkında da soruşturma açılması, görev ihmali olan kurumlar hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz."
     Çıtırık, 17 Mayıs gecesi görevli olan güvenlik görevlisinin olayla ilgili duyarsız davrandığını, aynı parkta yaşayan güvercinlere de işkence uygulandığını, daha önce de buna benzer şekilde Veysel Bildike ait tavşanların yine parçalatıldığını ileri sürdü.
     Çay bahçesini işleten Veysel Bildik ise açıklamada "Katliamı yaptıran şahıs ya da şahısların, çay bahçesine ait olan elektrik şartelinin yerini bildiklerini ve bu şarteli indirerek kamera kayıtlarını engellediklerini biliyoruz. Daha sonra tavşanlara ait tel kafesin kesilerek, köpeğin girebileceği büyüklükte yer açılarak, köpeklerin kafesin içerisine salınıp tavşanların parçalatıldığını, iki köpeğe ait büyük pati izlerinin bulunduğunu görüyoruz. Bitişiğimizdeki ASKİye ait kamera kayıtları şu ana kadar bize verilmedi" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çay bahçesindeki tavşanların telef edildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER