Çayın alternatif kullanımları anlatıldı

Çayın alternatif kullanımları anlatıldı


RİZE (A.A) - Rizede Çayın alternatif kullanımları konusunda çay sektörü temsilcilerine sunum yapıldı.
     Rize Ticaret Borsasından (RTB) yapılan yazılı açıklamada, Japon bilim adamı Doç. Dr. Yoshito Ando Çayın Alternatif Kullanımları konusunda RTBinde çay sektörü temsilcilerine sunum yaptığı belirtildi.
     Andonun Japonyanın çay üreticisi ülke olduğunu fakat son yıllarda üretimin gerilediğini vurguladığı ifade edilen açıklamada, Andonun görüşlerine yer verildi:
     Japonya nüfusu yaşlandı ve genç nüfus artık çay tarımıyla ilgilenmiyor. Bundan dolayı çay tarımı gerileme göstermiştir. Ayrıca Japonyada çay seremonileri uzun olduğu için çay tüketim oranında da düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşün önüne geçebilmek için yeşil çayı plastik şişelerde pazarlamaya başladık. Çaydan ekonomik olarak faydalanabilmek için çayın alternatif kullanımlarını Japonyada uyguluyoruz. Türkiyede genellikle siyah çay tüketildiğini için çayın alternatif kullanımları konusunda yeterli çalışma yapılmamış
     Çayda 700den fazla kimyasal madde olduğunu söyleyen Ando, Sıcak suda bu kimyasalların sadece bir kısmı suya geçmektedir. Geriye kalan önemli kısmı ise atılmaktadır. İnsan vücuduna çok yararlı olan bu kimyasalların değerlendirilmesi gerekir. Çayın kimyasal yapısını bozmadan 100 mikron küçük parçalara ayırıp toz haline getirdiğimizde çayın alternatif kullanımlarını gerçekleştirebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Çayın alternatif kullanımları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER