ÇAYKURdaki grev

ÇAYKURdaki grev -Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mavi: "Grevden dolayı üreticiler tedirgin. Her iki tarafın da 200 bini aşkın üreticinin bu haklı sesini dikkate alınmasını istiyoruz"


RİZE (A.A) - Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKURda başlatılan grevden dolayı üreticilerin tedirgin olduğunu hem sendikanın hem de ÇAYKURun 200 bini aşkın çay üreticisinin bu haklı sesini dikkate almasını istediklerini belirtti.
     Mavi, yaptığı yazılı açıklamada, grevin yaş çay sezonu başladığında da devam etmesi halinde üreticiler olarak hem ÇAYKURa hem de Tekgıda-İş Sendikasına karşı tavır alacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Grev süreci çay sezonu başlayıncaya kadar sona ermezse hem ÇAYKUR hem de ilgili Sendika bizden çok sert şekilde nasibini alacak. Çay alım evlerine getirdiğimiz çayları grevden dolayı satamazsak o zaman o çayı hem sendikanın hem de ÇAYKURun kapısına dökeceğiz. Grevden dolayı üreticiler tedirgin. Her iki tarafın da 200 bini aşkın üreticinin bu haklı sesini dikkate alınmasını istiyoruz."
     En büyük zararı grevden dolayı çayını satamayacak 207 bin yaş çay üreticisi ve onların bakmakla yükümlü olduğu bir milyonu aşkın kişinin çekeceğini ifade eden Mavi, şöyle devam etti:
     "Grevde bulunanlar ile ÇAYKURun bu hususu dikkate alması gerekmektedir. Aksi taktirde en büyük zararı üretici çekecek. Hem sendikanın hem ÇAYKURun asıl işvereni olan üreticiler olarak meydanlara inerek hakkımızı koruyacağız. ÇAYKUR ile ilgili sendika arasında yaş çay sezonu başlamadan önce uzlaşmanın sağlanmasını arzu ediyoruz."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER