ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarını

ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarını sürdürüyor -Genel Müdür Sütlüoğlu: "Birinci sürgün çay alımları kapsamında bugüne kadar 44 bin 500 ton yaş çay alımı yaptık"


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, birinci sürgün yaş çay alımları kapsamında bugüne kadar 44 bin 500 ton yaş çay aldıklarını söyledi.
     Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı 1. sürgün yaş çay alımına 27 Nisanda başladıklarını hatırlattı.
     Günlük 7 bin ton civarında çay alımı yaptıklarını belirten Sütlüoğlu, "Fabrikalarımız tam kapasite çalışıyor. Çay kampanyası sorunsuz şekilde devam ediyor. Yürürlüğe koyduğumuz randevulu sistem sayesinde alımlarda ciddi bir rahatlama gözlemliyoruz" dedi.
     Sütlüoğlu, randevulu sistemin memnuniyetle karşılandığının ancak ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı bazı sıkıntıların olabileceğini dile getirdi.
     İyi şartlarda çay alımı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını aktaran Sütlüoğlu, "Sistem oturduğu zaman hem üreticiler hem de alım ekibi rahat edecek. Üreticilerimiz bir haftalık çayını bir günde satabilecek. Ayrıca yaşanabilecek izdiham da önlenmiş olacak" diye konuştu.
     Çay alımlarında hiçbir aksaklığın yaşanmadığını vurgulayan Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
     "Birinci sürgün çay alımları kapsamında bugüne kadar 44 bin 500 ton yaş çay alımı yaptık. Nisandaki alınan yaş çay karşılığındaki 43 bin 282 lira bugün itibariyle üreticilerimizin banka hesaplarına aktarıldı. Erken hasat kapsamında ise 2 bin 614 ton yaş çay alımı yaptık. Destekleme kapsamında ise üreticilerimize 337 bin lira ödeme yapacağız."
    
     -ÇAYKURdaki grev süreci-
    
     Sütlüoğlu, 1. sürgün yaş çay alımı öncesi yapılmak istenen grevin yanlış olduğunu ancak işçinin greve uymayarak çay sektörünü kaosa sürüklemekten kurtardığını ifade etti.
     Grevin resmi olarak devam ettiğini dile getiren Sütlüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Aslında Bu iş yerinde grev var yazısının altına Greve katılan işçi de yok diye yazmak lazım. İşçilerimiz, sosyal haklarını toplu sözleşme yapılamadığı, taraf sendika buna yanaşmadığı için alamıyor. Sendika, çay alımı zamanında grev kararı alarak harakiri yaptı. Burada üreticinin çayını almamak düşünülemez. ÇAYKUR çay almasa kıyamet kopar, büyük bir kaos olur. İşçi ve müstahsil sağduyulu hareket edince kaos oluşmadı. Huzur ortamında çayımız işleniyor. İşçimiz çalışıyor ve parasını alıyor. Çalışmalarımızı en güzel şekilde tamamlayacağız."
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER