CeBIT Bilişim Eurasia, Anadolu tanıtım toplantıları

CeBIT Bilişim Eurasia, Anadolu tanıtım toplantıları başladı -Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Direktörü Özer: Esas olarak amacımız, Anadoludaki üretici Türk firmalarını, Teknokent içinde bulunan Türk firmalarımızı bilgilendirerek


KOCAELİ (A.A) - Avrasyanın Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Anadolu Tanıtım Toplantılarının ilki Kocaelide gerçekleşti.
     İzmitteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Direktörü Murat Özer, 29 Kasım - 2 Aralık 2012 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezinde 13. kez kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim Eurasianın, 10 ili kapsayan Anadolu turuna Kocaeliden başladıklarını söyledi.
     Amaçlarının Anadoludaki üreticiyi uluslararası platforma çıkartmak olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu:
     Bazı markaların çoğu artık dünya devi olmuş durumda. Anadoludaki satış ağlarını kurmuş durumdalar. Anadoludaki satış ağlarını kuran uluslararası firmaların da belli bir dönemden sonra fuara ihtiyaçları ne seviyede o tartışılır. Esas olarak amacımız, Anadoludaki üretici Türk firmalarını, teknokent içinde bulunan Türk firmalarımızı Anadoludaki toplantılarla bilgilendirerek bunları uluslararası platformda taşımak şeklinde konuştu.
     CeBIT Bilişim Eurasiada bu yıl da Akıllı Yaşam Konseptlerinin öne çıkacağını anlatan Özer, Türkiyenin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda, büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunların bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceğinin hazırlanan projelerle aktarılacağını kaydetti.
     Özer, fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panellerle konunun paylaşılmasının sağlanacağını dile getirdi.
     Toplantıda, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri fuarla ilgili görüşlerini anlattı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CeBIT Bilişim Eurasia, Anadolu tanıtım toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER