Çekerekte fırın denetimleri

Çekerekte fırın denetimleri


YOZGAT (A.A) - Çekerekte Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Zabıta Müdürlüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince fırınlar ve gıda imal eden iş yerlerine yönelik denetimler arttı.
     Ekipler, insan sağlığını tehlikeye sokacak durumlar karşısında işletme sahiplerini uyarıyor, talimatlara ikinci kez uymadıkları tespit edilen işletmelere ise ceza kesiliyor.
     Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, ekmek fırınları ile gıda üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetimlerin artırıldığını söyledi.
     Denetim ekiplerinin ilçe merkezinde faaliyet gösteren ekmek ve pide fırınlarına giderek hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, tuz ve kepek oranlarının doğru olup olmadığını kontrol ettiklerini ve yeni çıkan yasayla ilgili bilgi verdiklerini dile getiren Özkan, Yeni yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte, ilçemizde faaliyet gösteren fırınlara bilgilendirme notu dağıtıyoruz. İnsan sağlığı bizim için her şeyin başında gelmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapacağımız denetimler ile özellikle hijyen ve gramaj konusunda sıkı denetimlerimiz olacak. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır dedi.
    
     Muhabir: Eyüp Yıldız / Ömer Sarı
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Çekerekte fırın denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER