ÇEKÜL Vakfı yöneticileri Başkan Ünveri ziyaret

ÇEKÜL Vakfı yöneticileri Başkan Ünveri ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ÇEKÜL Vakfı yöneticilerini kabul etti.
     Yarın, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL Vakfı ve Nevşehir Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilecek Kapadokya Stratejik Yön Planı Çalıştayı için Nevşehire gelen ÇEKÜL Vakfı yöneticileri, Ünveri makamında ziyaret etti.
     Ünver, ziyarette yaptığı konuşmada, tüm dünya insanlığı için adeta bir dünya mutfağı konumundaki Kapadokya bölgesinin bir dünya kültür mirası ifadesinin artık genel bir değer olduğunu belirterek, bu değerin daha fazla dünya insanları ile paylaşılmasının ön plana çıkartılması gerektiğini ifade etti.
     Nevşehir Belediyesi olarak bu bağlamda çaba harcayacak kişilere imkan sağlamak ve işbirliğinin ortaya konulması yönünde her türlü öneriye açık olduklarını kaydeden Ünver, 785 bin metrekarelik bir alan üzerinde sadece Türkiyenin değil,dünyanın en büyük yer altı kent yerleşiminin bulunduğu Nevşehirde kendilerinin de artık bir yön haritasına ciddi anlamda ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.
     Nevşehir Belediyesinin de arasında bulunduğu Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliği içerisinde yarın düzenlenecek Kapadokya Stratejik Yön Planı Çalıştayını bu anlamda önemsediklerini ifade eden Ünver, bilimsel yönde çaba harcayan bilim adamlarının da fikirleri ışığında bir yön planının ortaya çıkacağına inandığını kaydetti.
     Ünver, aralarında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, ÇEKÜL Vakfı Danışma ve Yürütme Kurulu üyelerinin de bulunduğu heyet üyelerine, günün anısına Nevşehir Belediyesi tarafından yayımlanan kültür yayınlarını hediye etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber ÇEKÜL Vakfı yöneticileri Başkan Ünveri ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER