Cerattepe ve Genyada madencilik faaliyetleri değerlendirme

Cerattepe ve Genyada madencilik faaliyetleri değerlendirme toplantısı


ARTVİN (A.A) - Yeşil Artvin Derneği, Cerattepe ve Genya bölgeleri için verilen maden çıkarma ruhsatının iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesinde açılan davada, iptal başvurusunun reddedilmesinin ardından değerlendirme toplantısı düzenledi.
     Dernek binasında düzenlenen toplantıya, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, CHP İl Başkanı Selim Bilgin, Eğitim-Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Kalın ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
     Bedrettin Kalın, toplantıda yaptığı konuşmada, henüz kararın ellerine ulaşamadığını belirterek, gerekçeli karar olmadığı için davanın hangi nedenle reddedildiğini bilmediklerini söyledi.
     Alınan karar taraflara tebliğ edilene kadar bölgede herhangi bir çalışmanın yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Kalın, kararın tebliğinden sonra Danıştayda temyiz sürecinin başlayacağını söyledi.
     Kalın, 6 Nisanda Artvinde, daha sonraki tarihlerde de Artvinlilerin yoğunlukta olduğu şehirlerde miting yapacaklarını kaydetti.
     Belediye Başkanı Özgün ise amaçlarının tüm Türkiyede kamuoyu oluşturmak olduğunu belirterek, 6 Nisanda ilk mitingimiz olacak. Kafkasör döneminde bir miting daha düşünülebilir. Çıkarılmak istenen madenin Artvinin yararına olmayacağını herkese anlatmamız lazım dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Cerattepe ve Genyada madencilik faaliyetleri değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER