Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Sakaryada:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Sakaryada: -Tüm dünyada şehir nüfusları artıyor, bu kaçınılmaz artış devam edecektir ama biz köylerimizi de yaşanabilir yapmaya gayret ediyoruz -Şehirlerimizde olan köyde de olsun diye ga


SAKARYA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada şehir nüfuslarının kaçınılmaz olarak arttığını, köyleri de şehirler gibi yaşanabilir yapmaya gayret ettiklerini belirterek, Şehirlerimizde olan köyde de olsun diye gayret ediyoruz dedi.
     Bayraktar, Korucuk Parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1999 yılındaki depremlerde Türkiyenin büyük bir travma yaşadığını, depremlerin gelecek açısından uyarı olduğunu söyledi.
     Sakaryanın nüfusunun bin milyona ulaştığını ve büyükşehir konumuna geldiğini anlatan Bayraktar, büyük sanayi kuruluşlarının kente gelmesinden korkmamak gerektiğini vurguladı.
     Bayraktar, Sakaryanın Türkiyenin ve İslam dünyasının mozaiği konumunda olduğunu ifade ederek, Burada bir zenginlik var ve bundan istifade etmemiz lazım. Şimdi Türkiyede büyük fotoğrafa baktığımızda, Türkiye son 10 yılda, çok büyük bir gelişme kaydetti. Dünya bunu görüyor. Türkiye, cumhuriyet tarihi boyunca, yaklaşık 80 yıl büyüme oranını yüzde 2,5-3 seviyesinde tutabildi ama son 10 yılda ortalama yüzde 5,5 büyüdük şeklinde konuştu.
     Dünyanın kriz içinde olduğunu, Türkiyenin Çinin ardından yüzde 8,5 ile en büyük büyüme oranını sağladığına işaret eden Bayraktar, kişi başına düşen gelirin 10 bin dolar seviyesinde olduğunu kaydetti.
     Toplam milli hasılanın 800 milyar dolar seviyesine ulaştığına dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:
     Türkiye, bu istikrarını korudu ve dünya genelinde müstesna bir gelişme kazandı. Eğitimden sağlığa kadar, her konuda çok ciddi gelişme yaşadı. Bundan sonra da bu gelişimi devam ettirmek azmindeyiz. Türkiyede uzun istikrarlar zamanında büyük sıçramalar yaşandı. Özal ve Menderes döneminde de büyük kalkınmalar sağladı. Ancak kısa ömürlü hükümetler döneminde Türkiye, çok şey kaybetti ama şimdi bu vatanın en ince gözeneklerinden oluşan, yani halkın iktidarı olan bu hükümet, halkın hizmetkarıyız. Dolayısıyla çalışmaya devam ediyoruz.
    
     -Kentsel dönüşümün elzem olduğunu söylüyoruz-
    
     Bu millete kalkınmak ve gelişmek yaraşır diyen Bayraktar, yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
     Bayraktar, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat, kişi başına 25 bin dolar geliri olan büyük bir Türkiye hedeflediklerini anımsatarak, Dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olmaya çalışan azmimiz var. O bakımdan bu dönemde Türkiyenin 61. hükümeti daha fazla icraata yönelik yapıldı. Bunların hepsi icraatçı olarak konuşlandırıldı ifadelerini kullandı.
     Dünyanın şehirleştiğini dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:
     Tüm dünyada şehir nüfusları artıyor, bu kaçınılmaz artış devam edecektir ama biz köylerimizi de yaşanabilir yapmaya gayret ediyoruz. Şehirlerimizde olan köyde de olsun diye gayret ediyoruz. Riskli bölgelerimizde de çalışmalarımız sürüyor. Riskli binaları tespit ediyoruz ancak vatandaşlarımızın huzurunu bozacak çalışmalara girmeyiz. Kentsel dönüşümün elzem olduğunu söylüyoruz.
     Depreme dayanıksız binalardan kurtulmamız ne kadar elzemse bu işi vatandaşlarla gönüllülük içinde yapmamız da elzemdir. İstiyoruz ki vatandaşlarımız da gayret göstersin bu işe. Vatandaşımızın canı, malından daha değerlidir. Önceliği hayat hakkına vereceğiz. İnsanlarımız deprem korkusuyla yaşamasın, Japonya gibi olalım. Bu kentsel dönüşümü tüm Türkiyede adım adım gönüllülük esasıyla yapmalıyız. Bu kentsel dönüşümde afet riski altındaki binalarda siyaset üstü çalışıyoruz.
     Bayraktar, konuşmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesince yapılan Korucuk Park, Çark Deresi Rekreasyon Projesinin 3. etabı ve Korucuk duble yolunun açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan - Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Sakaryada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER