Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -Bizim esas manifestomuz cumhuriyetin kuruluş manifestosudur. İstiklal Marşını yazan o büyük şair Mehmet Akif Ersoyun getirdiği ruhu oluşturan birinci meclistir (Fotoğraflı-Görü


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bizim esas manifestomuz cumhuriyetin kuruluş manifestosudur. İstiklal Marşını yazan o büyük şair Mehmet Akif Ersoyun getirdiği ruhu oluşturan birinci meclistir dedi.
     Bakan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ile AK Parti Çarşıbaşı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından belediye salonunda düzenlenen Aile İçi İletişim konulu konferansa katıldı.
     Konferans öncesi konuşan Bayraktar, dünyada aile bireyi sayılarının gittikçe küçüldüğüne işaret ederek, İslam dünyasında da diğer ülkelerde de durum böyle. Önceden 40 kişilik aileler vardı. Şimdi Türkiyede ortalama aile nüfusu 3,7 oranında. Şehircilik de bununla birlikte artıyor. Dünyada şehirlerde yaşayanların oranı yüzde 50yi geçerken, Türkiyede ise bu rakam yüzde 76. Köyler boşaldı ve böyle bir dünyada yaşıyoruz ifadesini kullandı.
     Moral ve manevi değerler ile dini duyguların da zayıfladığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:
     En büyük nüfus 2,5 milyara yakın olan Hristiyanlar. Ama artık Hristiyanlık din olmaktan çıktı, bir kültür boyutu var. Ama din öyle değil, din bir öğretidir ve hayat biçimidir. İnsanlara huzur ve mutluluk vererek yaşama şekillerini öğretir. Allahın dinlerinde dört büyük kitapta da bu böyle. Şimdi bizim dinimizi de bu hale getirmek istiyorlar. Lazım olduğu zaman cenaze namazını kıl, zarfa koy ve üzerine cennet yaz gönder, doğru gitsin. Öyle olmaz; namaz kılacak ve oruç tutacak. Zorla olmaz isteyen kılar, istemeyen kılmaz. Ama bizim öğretimiz bu.
    
     -Bizim davamız kutsal bir yoldur-
    
     AK Partinin her seçimden oylarını artırarak çıktığına değinen Bayraktar, bu durumun milletin partisi olmaları nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Bir diğer özelliği ise millete efendilik yapmamasıdır. Bu milletin evlatları cephelere 15 yaşında asker olarak gitti. Kadınlarımız dul, çocuklarımız yetim kaldı. Ama bizim çocuklarımız şehit olurken Boğazda işgal kuvvetleriyle kadeh tokuşturanlar vardı. Bizim esas manifestomuz cumhuriyetin kuruluş manifestosudur. İstiklal Marşını yazan o büyük şair Mehmet Akif Ersoyun getirdiği ruhu oluşturan birinci meclistir. O manifesto bizim manifestomuzdur, biz işte onun izini sürüyoruz. Bunu da devam ettirmek zorundayız. Biz ülkemizi dünya milletleri arasında söz söyleyen, lafı dinlenen ülke yapmak durumundayız. Onun için bizler ve sizler yorulmuyoruz. Oylarımızı daha da artıracağız. Bizim davamız kutsal bir yoldur, ufak tefek meselelere bakamayız.
     Bakan Bayraktar, kişi başı milli gelirin hedeflenen rakamlara gelmesi halinde ailelerin daha da rahatlayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     2002 yılından önce vatandaşlardan toplanan tüm vergi gelirlerinin yüzde 86sı yabancılardan alınan kredinin faizine gidiyordu. Yatırım neredeyse yoktu ve toplam yatırım yıllık sadece 36 milyardı. Gecelik faizler yüzde 60lardan yüzde 300lere kadar çıkmıştı. Şimdi konuşuyorlar ve nereye düştü bu rakamlar- Toplanan tüm gelirlerin yüzde 16sı artık kredinin faizine gidiyor. Yıllık yatırımımız 160 milyara çıktı. Bunlar bu kadar kolay olmuyor. Kişi başına gelirimiz 10 bin ile 15 bin dolar. Ama bizim bu rakamı 20 bin dolar üzerine çıkarmamız gerekiyor. O zaman biz çocuklarımızı çok daha iyi okutacağız, çok daha rahat iş bulacağız.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER