Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Bu parti, 200 yüz yıllık beklentinin tezahürü olarak millet tarafından kurulmuş bir partidir -Türkiye kalkınacak, gelişecek ve büyüyecek ki 1,5 milyarlık İslam dünyasının yüzü gülsün


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bu parti, 200 yüz yıllık beklentinin tezahürü olarak millet tarafından kurulmuş bir partidir dedi.
     Bakan Bayraktar, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında, can havliyle, elden gelen gayretle çalışmak gerektiğini söyledi.
     Çalışmakla insana hiçbir şey olmaz diyen Bayraktar, şöyle devam etti:
     Bu parti, 200 yüz yıllık beklentinin tezahürü olarak millet tarafından kurulmuş bir partidir. Yoksa öyle kolay değil dünyanın en zor coğrafyasının göbeğinde hükümete geleceksin ve 10 sene oylarını artırarak iktidarını devam ettireceksin... Milletin duası olmadan, Allahın lütfu keremi olmadan bu olmaz. Bunun için biz baharda oluşan çise gibi tazeliğimizi hiç bozmayacağız. Her gün daha azimli ve daha gayretli çalışacağız.
     Türkiye kalkınacak, gelişecek ve büyüyecek ki 1,5 milyarlık İslam dünyasının yüzü gülsün ifadesini kullanan Bayraktar, şöyle konuştu:
     Bizim büyük sorumluluğumuz var. Biz artık ufak hesap yapma dönemini bitirdik. Ufak, tefek meselelere takılma dönemini bitirdik. Genele, büyük fotoğrafa bakacağız. Türkiye ne durumdadır- İktidara geldiğimizde 2002 yılı sonunda gelirleri topluyorduk, yüzde 80-85ini aldığımız borcun aslına değil, faizine veriyorduk. Yatırım yok, bir şey yok. Şimdi yüzde 16sını veriyoruz faize. Toplam ekonomimiz 270 milyar dolar civarındaydı, şimdi 774 milyar dolar civarında, büyüdük. Türkiye Cumhuriyetinin ihracatı 150 milyar doları aşacak denilseydi kim inanırdı- Bir Allahın kulu inanmazdı, deli diye adamı tımarhaneye koyarlardı. Hazinede para 27,5 milyar dolarlara kadar düşmüştü. Türkiye olarak 50 milyarın altı tehlike verir. Hazinedeki paramız 120 milyar doları aştı. Fotoğrafın büyüğüne baktığımız zaman, dünyanın her tarafından Türkiye dikkatle, gıpta ve imrenilerek izleniyor.
     Bakan Bayraktar, Türkiyenin zorlukları olduğunu ifade ederek, Güneydoğudaki Suriyenin, Irakın, Mısırın durumu ekonomimizi daralttı. Ama buna rağmen ihracatımız artıyor. Afrikada yeni elçilikler açtık. Afrikada evvelden 3-5 elçilik vardı, şimdi bu sayı 20ye çıktı ve daha da artacak. Pazarımızı artırıyoruz. Başbakanımız daha geçenlerde Afrikada üç ülkeyi ziyaret etti dedi.
     Türkiyenin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, şunları söyledi:
     Büyük Türkiyede ilk hedef, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı yani 2023. İkinci büyük hedef ise 1071in bininci yılı yani 2071. Bizim ikinci büyük hedefimiz. Bunları mutlaka biz başaracağız. Ne olacak- Genel olarak gençlerimiz daha sağlıklı yetişecek, daha sağlıklı eğitim alacak, insanlarımız daha huzurlu ve mutlu olacak. Biz bunu yaparken Avrupadaki gibi aile yapımızı bozmayacağız, saçılmayacağız, savrulmayacağız. Aile yapımızı da kuvvetlendireceğiz. Onun için Başbakanımız diyor en az 3 çocuk yapın diye. Buna da dikkat etmemiz lazım. Biz birbirimize sarıldıkça, destekledikçe bu parti büyümeye devam edecek, ekonomiyi büyütmeye devam edecek, memleketimizi geliştirmeye devam edecek. Topyekün gelişmek lazım.
    
     -Akyazı Projesi-
    
     Bakan Bayraktar, Akyazı Projesinin kendileri için son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Akyazıda yapacağımız stadyum ve spor kompleksinin bundan sonraki sürecinde en ufak bir aksaklık olsun istemiyoruz. Bir talihsizlik yaşamak istemiyoruz. Onun için ihaleyi iki etaplı yapıyoruz. Ön yeterlilik, yani bu işi yapacak kapasitedeki müteahhitleri önceden elemeye tabi tutacağız. Daha sonra arkasından öbür ihaleyi yapacağız. Ben de çok yakından, dikkatli şekilde takip ediyorum ihaleyi. İnşallah ondan sonra da çok kısa sürede bunu bitireceğiz. Seçimleri yapmadan karkası belki bitmez ama belli bir noktaya gelmesi için çok ciddi şekilde üzerinde duruyorum.
     Trabzonun büyükşehir olması konusuna da değinen Bakan Bayraktar, Trabzon, büyükşehir olmakla paçayı kurtardı. Ne olurdu bizim halimiz- Trabzon, imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir. Türkiyede 28, 29 il büyükşehir olmuş, Trabzon bunların arasında yok. Biz bunu kimseye izah edemezdik. Onun için ilk defa nüfus bakımından değil ama nüfuz bakımından büyükşehir olmak Trabzonun hakkı. Elhamdülillah bu oldu diye konuştu.
     Trabzondaki eğitim, sağlık, turizm yatırımlarıyla ilgili de çeşitli bilgiler sunan Bakan Bayraktara, belde belediye başkanları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüntülendiği fotoğraf ile kalem hediye edildi.
     Toplantıya, AK Parti Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar da katıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER