Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
     Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonun turizm potansiyelini en verimli biçimde kullanmaya çalıştıklarını belirterek, Turizm kenti Trabzon diyoruz. Trabzonda turizm alanında da atılımlar yapıyoruz. Trabzonu hem iç hem de dış turizm açısından geliştirmek için uğraşıyoruz. Trabzonun marka değeri yükselsin, itibarı artsın diye çalışıyoruz dedi.
     Trabzona gelen yerli veya yabancı misafirler sayesinde gelirin artması ve esnafın yüzünün gülmesi için turizmin önemli olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:
     2011de 11 bin 547 olan Trabzon Müzesinin ziyaretçi sayısı, 13 bin 260a çıktı. Yine Ayasofya Müzesinin ziyaretçi sayısı 116 bin 179du, 2012de bu rakam 128 bin 192 oldu. Sümela Örenyerinin ziyaretçi sayısı ise 295 bin 704 idi, 339 bin 24 oldu. Bu sayıların daha da artması için çalışıyoruz. Trabzon için her alanda kaynak ve hizmet üretiyoruz. Laf üretmekle vakit kaybetmiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla 2011-2012 döneminde bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla birlikte Trabzona toplam 7 milyon 914 bin 556 lira kaynak tahsis edilmesini sağladık. Bu kapsamda, Sümela Örenyeri Çevre Düzenlemesi Projesine 2011 yılına kadar 434 bin 618 lira harcanmıştı. 2012 yılı ödeneği olarak 3 milyon 556 bin 854 lira ayrıldı. Sümela Manastırı yol yapımı için 349 bin lira ödenek ayrılmasını sağladık.
    
     -İlçelerde de yatırım aralıksız sürüyor-
    
     Bakan Bayraktar, Trabzonun ilçelerinde de yatırımın aralıksız sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Maçka Çakırgöl Kayak Merkezi için 250 bin lira kaynak aktarıldı. Akçaabat Orta Mahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi için 750 bin lira ödenek sağlandı. Trabzon Müzeleri Bakım Onarım Projesi için 116 bin 958 lira, Trabzon Ortahisar Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projelerinin yapımı için 180 bin lira, Doğu Karadeniz Master Planı Altyapı Uygulamaları Projesi kapsamında Arsin-Yanbolu-Santa grup yolu çalışmalarına 1 milyon lira, ayrıca 2011 yılında ilave 600 bin lira, Trabzon Kültür Merkezi Projesi bakım ve onarım işi için 70 bin 829 lira, Uzungöl Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel tasarım Projelerinin yapımı için 160 bin liralık ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmasını sağladık.
     Trabzona son iki yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla 11 milyon 127 bin lira kaynak gelmesini sağladıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:
     2 bin 855 kapasiteli yeni yurt inşa edilmesini sağladık. Söğütlü Atletizm Sahasını bütünüyle yeniledik. Beşirli Tenis Kortları ve Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunu yaptık. Türkiyenin ilk müstakil jimnastik salonu olan 2 bin 500 seyirci kapasiteli Yomra Jimnastik Salonunu hizmete açtık. Beşikdüzündeki bin kişilik spor salonu, Şalpazarı Spor Salonu ve Düzköy Spor Salonu ile ilgili çalışmaları biz yaptık. Yoğun çalışmalarımız sayesinde Trabzon uluslararası spor müsabakalarının ve uluslararası kongrelerin yapıldığı bir şehir oldu. Trabzonda yapılan bu tarz organizasyonları ve gelen turist sayısını daha da artırmak istiyoruz. Trabzonun tarihi ve doğal değerleriyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Bu potansiyeli daha da verimli kullanmak Trabzonun ve Trabzonluların gelirini artırmak istiyoruz. Tüm gayretimiz Trabzona daha çok kaynak ve hizmet gelsin, hemşehrilerimizin yüzü daha çok gülsün gayesiyledir.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER