Ceyhanın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Ceyhanın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar, mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Ceyhanın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Ünüvar, yazılı açıklamasında, Ceyhanın, Adananın ekonomisi ve tarımı ile güçlü ilçeleri arasında yer aldığını ve bir çok medeniyete tarihler boyunca ev sahipliği yaptığını ifade etti.
     Adananın bir çok ilçesi gibi Ceyhanın da tarihler boyunca tüm devletlerin dikkatini çektiğini belirten Ünüvar, şunları kaydetti:
     Ceyhan tarihler boyunca halkı sayesinde çok çalışkan bir şehrimiz olmuştur. 1. Dünya Savaşında şehrin tüm erkekleri tereddüt etmeden cepheye koşmuştur. Sonraki yıllarda Ceyhan çok sıkıntılı bir süreçten geçmiş ve düşman işgali altına girmiştir. Halkın can ve mal güvenliği kalmamıştır. Müthiş bir azimle Ceyhan halkı işgallere direnmiş ve 6 Ocak 1922 tarihinde düşman askerleri Ceyhanımızı terk etmek zorunda kalmıştır. Tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplayan Ceyhanımız her türlü hizmetin en iyisini hak etmektedir. Bizler de halkımızın temsilcileri olarak ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatan parçasını eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide ve her alanda en iyi yere gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. 6 Ocak vesilesiyle Ceyhanın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutlar, bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunar, tüm Ceyhanlı hemşehrilerime selam ve saygılarımı arz ederim.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Ceyhanın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER