Çeyizlerini resimle buluşturuyor

Çeyizlerini resimle buluşturuyor -Ordulu kadın ressam, çeyizindeki dantel ve işlemeleri, yaptığı resimlerde kullanıyor


ORDU (A.A) - Eyüp Elevülü - Ordulu kadın ressam, çeyizinde bulunan dantel ve işlemeleri, yaptığı yağlı boya resimlerinde kullanıyor.
     Ressam Taliye Koşdemir, farklı bir resim tekniği oluşturmak amacıyla, eski tarz evlerin pencerelerinde yer alan dantelli örtüleri, resimlerine yansıtıyor. Çeyizinde bulunan dantel ve işlemeleri yağlı boya eseriyle birleştiren ressam, farklı bir resim tekniği ortaya çıkardı.
     Koşdemir, AA muhabirine, çeyizinde kullanmadığı eşyaları değerlendirmek ve farklı bir resim tekniği uygulamak amacıyla çeyizlerini resimlerinde kullandığını söyledi.
     Kadın emeği sergisine katılmak için farklı tarzda resim yapmaya karar verdiğini anlatan Koşdemir, şöyle devam etti:
     "İstanbulda yaşadığım dönemde bir resim hocam vardı. Hocamız kadın emeği sergisi hazırlamak istemişti. Çeyizimden kalan ve bir süre kullandığım danteller vardı, yıpranmışlardı. Onları da değerlendirmek için farklı bir çalışma aklıma geldi. Kadın emeği olan danteli, hayalini kurduğum pencere resminde kullanmayı düşündüm. Bu düşüncemi hocamla paylaştım. Daha sonra bu çalışmayı hazırladım."
    
     -"Farklı bir eser ortaya çıktı"-
    
     Çeyizinde eski perde dantelleri ve yastık kılıfı işlemeleri olduğunu ifade eden Koşdemir, "Bu çeyizler biraz yıpranmıştı. Ben de bu çeyizleri yaptığım resim tekniği ile birleştirerek kalıcılık adına bir çalışma yaptım. Bunun sonucunda da farklı bir eser ortaya çıktı. Bu resim çalışmasından şu ana kadar 4 adet yaptım" dedi.
     Koşdemir, resimlerini oluştururken daha çok anılarını ele aldığını belirterek, "Çocukluğumuzda yaşadığımız köy evlerini resmediyorum. Bu evlerde pencerede kullanılan dantelli perdeleri resimlerime yansıtıyorum. Aynı zamanda pencerenin önünde de bir saksı hayal ediyorum. Böylelikle güzel bir resim ortaya çıkıyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çeyizlerini resimle buluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER