Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Kocaeli 1 ve 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan 218 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdiği bildirildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli 1 ve 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan 218 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdiği bildirildi.
     Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli 1. ve 2 Nolu F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların, 12 Eylül, 16 Ekim ve 6 Kasım 2012 tarihlerinde başlattıkları açlık grevine 218 kişinin katıldığı belirtildi.
     Açlık grevi eylemlerine katılan 218 tutuklu ve hükümlünün, bugün itibariyle kendi istekleriyle eyleme son verdiği ifade edilen açıklamada, Açlık grevinde bulunanlardan Abdullah R, Emre K, Ersin Y, Suphi Y, Azad M, Mehmet Faruk E. ve Muhammed M. isimli 7 hükümlü ve tutuklunun, uzman hekimlerce kurumda yapılan muayeneleri sonucunda, uzun süredir açlık grevleri eylemlerinde bulunmalarından dolayı vücutta sıvı kaybı oluştuğu nazara alınarak takip ve tedavileri amacıyla Seka Devlet Hastanesi hükümlü koğuşuna kaldırılmıştır denildi.
     Açıklamada, bu kişilerin yapılan tetkiklerinde herhangi bir patolojik bulguya rastlanmadığına yer verilerek, söz konusu kişilerin dahiliye, nöroloji, anestezi ve psikiyatri uzmanlarından oluşan heyet tarafından takiplerinin yapıldığı bildirildi.
     Uzman hekimlerce herhangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirlenen bu kişilere serum verildiği ve ağızdan beslenmelerine başlandığı vurgulanan açıklamada, tedavinin vitamin takviyesiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.
     Açıklamada, söz konusu 7 tutuklu ve hükümlünün yaklaşık bir hafta takip altında tutulduktan sonra taburcu edilecekleri ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER